Franchiseformule Délifrance en EFR gaan samenwerken

Geplaatst door: Franchising Belgium

EFR Belgium en Délifrance zijn een samenwerking gestart om branded Délifrance bakeries te exploiteren. Hiervoor zijn een vijftal piloot locaties in België aangewezen, waarvan de eerste drie de komende maanden geopend zullen worden. Deze drie locaties bevinden zich in Kontich, Ukkel en Gent. In het eerste kwartaal van 2017 zullen de andere twee pilootverkooppunten volgen.

De vijf piloot vestigingen behoren tot EFR Belgium, exploitatiehouder van Texaco in België. Met deze samenwerking wil EFR Belgium gebruik maken van de aantrekkingskracht van het sterke merk Délifrance en anderzijds beter inspelen op vraag van de Belgische consument naar lokale kwaliteitsproducten.

De nieuwe bakeries worden uitgevoerd conform het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe Délifrance concept. De franchiseformule Délifrance spreekt met haar concept een brede doelgroep aan. Naast dat er gekeken is naar de diverse eetmomenten, is ook de tijd die de consument heeft meegenomen in de totstandkoming van het concept. Voor de haastige consument biedt de Délifrance-bakery uitkomst voor een snelle to-go aankoop. In de ‘grab&go’ counter vindt de klant een kant-en-klaar assortiment aan vers belegde baguettes en zoete of hartige snacks om direct mee te nemen. Een prima aanvulling voor bakery locaties in tankstations.

Fred Gietman, Manager Franchise Délifrance Benelux: “We zijn verheugd met de keuze van EFR Belgium om met ons als piloot-partner te gaan werken. We zijn ervan overtuigd dat we zowel voor hen als voor de klanten een toegevoegde waarde kunnen leveren.”

Commercieel Manager EFR Benelux Joris Janvier is blij met de piloot-keuze: “We willen naast ons eigen concept ‘Go Fresh’ ook de samenwerking met een sterk en vertrouwd merk gaan testen. Tezamen met de franchiseformule Délifrance gaan we de vijf piloot stores nauwgezet volgen. Na een geslaagde piloot voorziet EFR Belgium een verdere roll-out van het concept over meerdere locaties..”