Franchiseformule Albert Heijn op weg naar Hasselt

Geplaatst door: Franchising Belgium

De franchiseformule Albert Heijn gaat eind dit jaar of begin volgend jaar een nieuwe vestiging openen in Hasselt, ondanks de fusie met Delhaize. De nieuwe supermarkt komt in het winkelcentrum Quartier Canal, dat 280 nieuwe banen moet creëren.

Eerste filiaal sinds fusie

Het gaat over een winkelcentrum op de Gouverneur Verwilghensingel aan de rand van de stad, waar een pand van drie verdiepingen komt met ruimte voor enkele winkels. De bouwvergunning is vorige maand al afgeleverd door het stadsbestuur van Hasselt en het braakliggende terrein tussen BMW-garage Van Osch en horecagroothandel Metro is bouwklaar gemaakt.

Dat er in het pand ruimte is gemaakt voor een vestiging van de franchiseformule Albert Heijn, is enigszins verrassend te noemen: in de aanloop naar de fusie met Delhaize werden enkele werven van Albert Heijn stilgelegd en gingen een aantal winkelovernames niet door. Nu de fusie bijna volledig is afgerond, komt er blijkbaar toch opnieuw leven in de zaak bij Albert Heijn België. Of er ook nog andere winkels voor de franchiseformule Albert Heyn in de steigers staan, is niet geweten, maar die kans is zeker niet onbestaande.