Franchiseconcept fit20 verovert nu ook Gent

Geplaatst door: Franchising Belgium

Een nieuwe fitnesstrend maakt zijn opwachting in Gent. Met fit20 doe je één keer per week een korte, maar heel intensieve training om fit te blijven. Na een immens succes in Nederland, Antwerpen en Brussel, wordt morgen ook een studio geopend in het Maaltecenter in Sint-Denijs-Westrem. Het is de 5de vestiging van het franchiseconcept fit20 in België.

Blok E van het Maaltecenter in de Derbystraat 195, dat is het adres waar jong en oud vanaf morgen terecht kan voor een wekelijkse training op afspraak, onder begeleiding van een personal coach. In een studio van 120 m2 staan 8 fitnesstoestellen die speciaal ontworpen werden voor het franchiseconcept fit20. Op deze toestellen voer je, alleen of met partner, in 20 minuten 6 oefeningen uit in slow motion.

De franchiseformule Fit20 is gebaseerd op de HIT (High Intensity Training). Het opzet is om je lichaam op korte tijd tot het uiterste te drijven. Zo krijgen je spieren het signaal dat ze de workout niet aankunnen, waardoor ze gaan versterken. Tijdens elke oefening wordt een andere spiergroep aangepakt in een gekoelde ruimte van 17°C. Dit laatste en de aard en korte duur van de oefeningen zorgen ervoor dat je niet gaat zweten. Je hoeft je dus ook niet om te kleden of na de training te douchen, wat het concept heel geschikt maakt voor drukke professionals.

5de Belgische studio

De fit20-franchiseformule is een beproefd, wetenschappelijk onderbouwd en succesvol concept dat vorig jaar kwam overgewaaid uit Nederland. Bij onze Noorderburen werden in sneltempo 80 vestigingen geopend. Met fit20 Maaltecenter Gent erbij, staat de teller bij ons ondertussen op 5 studio’s.

Gentenaars Luc Saeys en Pascale Verlinde zijn de franchisenemers en drijvende krachten achter deze studio. Zij besloten vorig jaar hun carrière over een andere boeg te gooien en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Beiden blaken van ambitie en zien heel wat potentieel voor de eerste Gentse fit20-studio. In de komende 4 jaar willen ze nog minstens 2 vestigingen openen. Daarvoor wordt gekeken naar bijvoorbeeld Merelbeke en Gentbrugge.

fit20_gent

“We richten ons op drukke mensen, die niet noodzakelijk graag sporten, maar wel fit willen zijn. De doelgroep is groot, want iedereen kan wel 20 minuten per week vrijmaken in zijn of haar agenda. Met onze wekelijkse korte intensieve trainingsmomenten bieden wij hen de ideale oplossing aan,” aldus Luc Saeys en Pascale Verlinde, franchisenemers en personal coaches van fit20 Gent-Maaltecenter.

De nieuwe studio is bijzonder goed gelegen vlakbij verschillende kantoorgebouwen en het Maria Middelares ziekenhuis. Er zijn verschillende parkeerplaatsen en de locatie is ook makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Luc en Pascale zullen er zelf instaan voor de begeleiding van klanten, maar op termijn wordt uitgekeken naar een extra personal trainer.

 Goede voornemens

Afhankelijk van het soort abonnement dat je neemt, kan een training al vanaf 22,5 euro per week. Dit kan je alleen doen of met een partner of collega, maar altijd onder begeleiding van een personal trainer. Deze laatste staat centraal in het concept en zorgt ervoor dat je betere resultaten boekt dan door alleen te trainen, en vermindert de kans op blessures.

“De persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat je het absolute maximum haalt uit de trainingen. Elke keer als je wil stoppen, moedigt de coach je aan om nog 10 seconden vol te houden. Pas dan kunnen je spieren sterker worden,” aldus Luc Saeys en Pascale Verlinde.

Deze persoonlijke opvolging heeft nog een ander gevolg: fit20 telt heel weinig afhakers. Slechts 20% geeft er na een jaar te brui aan, wat opmerkelijk lager is dan bij andere fitnesscentra. Met het nieuwe jaar en de goede voornemens in gedachten, kan dit tellen!

Wat is fit20? 

De fit20-methode is gebaseerd op de HIT (high intensity training)-principes: door je lichaam op korte tijd tot het uiterste te drijven, ontstaat er een tijdelijk spierfalen. Hierdoor krijgt je lichaam het idee dat de spieren de workout niet aankunnen, waardoor ze sterker worden.

Door de work-out neemt niet alleen de spierkracht toe maar krijg je ook een betere conditie, word je leniger, je botten en gewrichten worden sterker en bovendien verlaagt je vetpercentage. Na 3 maanden is er al merk- en meetbaar resultaat. Bovendien hoef je een afspraak bij fit20 slechts wekelijks in te plannen, want meer dan een keer per week trainen wordt afgeraden, aangezien spieren tijd nodig hebben om te recupereren.