Franchise Fit20 opent eerste studio in België

Geplaatst door: Franchising Belgium

Nieuw fitnessconcept voor wie weinig tijd heeft, maar toch fit wil zijn

Brussel, 13 augustus 2015 – Ons land is met fit20 een nieuwe fitnessformule rijker. Vandaag werd namelijk een eerste studio geopend in Kraainem: fit20 Brussel Quatre Bras. Het idee is eenvoudig: word fitter in slechts 20 minuten sporten per week. Een beproefd, wetenschappelijk onderbouwd en succesvol franchiseconcept dat komt overgewaaid vanuit Nederland, waar de keten ondertussen al 51 vestigingen telt. De ambitie voor België ligt op minstens 150 fit20 studio’s waarvan er dit jaar 5 franchisenemers de deuren openen.
Vandaag werden in Kraainem de deuren geopend van een eerste Belgische fit20 studio. Jong en oud kunnen er voortaan terecht voor een wekelijkse training op afspraak en onder begeleiding van een personal trainer, waarbij 6 oefeningen in slow motion worden uitgevoerd. Dit gebeurt in een ruimte van 17 graden, wat ervoor zorgt dat je niet gaat zweten en waardoor je je niet hoeft om te kleden of achteraf te douchen.

De fit20-methode is gebaseerd op de HIT (high intensity training)-principes: door je lichaam op korte tijd tot het uiterste te drijven, heeft het enkele dagen nodig om te herstellen. Je spieren krijgen het idee dat ze de work-out niet aankunnen, waardoor ze versterken. Meer trainen is af te raden, want spieren hebben tijd nodig om te recupereren. Door de training wekelijks te herhalen, neemt niet alleen de spiermassa toe maar krijg je ook een betere conditie, word je leniger, je botten en gewrichten worden sterker en bovendien verlaagt je vetpercentage.
“Met deze manier van trainen richten we ons op mensen die weinig tijd hebben en persoonlijke begeleiding bij het sporten belangrijk vinden. In slechts drie maanden tijd zorgt de formule al voor een merk- en meetbaar resultaat. Je metabolisme krijgt een boost waardoor je je sterker, fitter en energieker gaat voelen,” aldus Marc God, master franchisenemer van fit20 voor België.
Afhankelijk van het soort abonnement dat je neemt, kan een training al vanaf 22,5 euro per week. Dit kan je alleen doen, met jouw partner of collega, maar altijd onder begeleiding van een personal trainer. Deze laatste staat centraal in het concept en zorgt ervoor dat je betere resultaten boekt dan door alleen te trainen, en vermindert de kans op blessures.

Succesverhaal
fit20 werd in 2009 opgericht in Nederland door ondernemer Walter Vendel en telt er ondertussen al 51 studio’s. Alleen al in 2014 ging er op 15 locaties een vestiging open en de teller voor dit jaar staat bij onze noorderburen al op +13. Dit alles legde de keten geen windeieren: vorig jaar werd een omzet behaald van 2,8 miljoen euro (+55% tegenover 2013).
Walter Vendel, oprichter en CEO van fit20: “De ambitie om de Nederlandse grens over te steken is er altijd al geweest en de keuze voor België lag voor de hand. Het is trouwens niet het enige land waarop we onze pijlen richten: ook in onder meer Frankrijk, Duitsland en Qatar zullen we dit jaar nog een vestiging te openen.”
In België wil de keten dit jaar nog 5 studio’s openen en daarvoor wordt naarstig gezocht naar zowel franchisenemers als personal trainers. Concreet wordt gezocht naar locaties in stedelijke gebieden met minstens 60.000 inwoners. Op het verlanglijstje staan zo, naast Brussel, ook Antwerpen, Gent, Namen, Leuven, Luik en Brugge.
De keten ziet alvast veel potentieel in de Belgische markt. “Veel mensen willen wel sporten, maar hebben gewoon geen tijd. Wij willen trainen voor hen laagdrempelig maken door studio’s in te richten vlakbij hun werk. Naast kantooromgevingen gaat fit20 daarom ook partnerschappen aan voor studio’s binnenin bedrijven die dan exclusief door die werknemers worden gebruikt,”aldus Walter Vendel.
De ambitie binnen 10 jaar ligt op 150 vestigingen in België waarvan een derde binnen bedrijven. In Nederland beschikken bedrijven zoals Siemens, Ahold en Randstad al jaren over een eigen studio en claimen ze dat het ziekteverzuim binnen de onderneming hierdoor afnam.
fit20 Brussel Quatre Bras
Een kantoorgebouw aan de Mechelsesteenweg 455 in Kraainem huisvest voortaan de eerstefit20 studio van ons land. Op de 11de verdieping vinden klanten er 8 fitnesstoestellen op een oppervlakte van 80m².
Marc God: “Kraainem werd niet toevallig gekozen als eerste locatie en flagship store voor België.Op een steenworp van Brussel met zijn vele (internationale) bedrijven moet deze vestiging snel een succes worden. De studio is vlot bereikbaar via de R0 en er is een ruime parkeergelegenheid. In en rond Brussel is er trouwens nog ruimte voor 10 extra fit20 studio’s waarvan er dit jaar nog 2 moeten openen.”
Voor meer informatie: www.fit20.be