Fit20 ontwikkelt app tegen obesitas

Geplaatst door: Franchising Belgium

Franchiseformule Fit20 gaat samen met SpecialistenNet Consultancy de strijd aan tegen obesitas en overgewicht. Overgewicht neemt namelijk snel toe en behoort tot de drie grootste gezondheidsproblemen in de wereld. Franchiseformule Fit20 heeft daarom een app ontwikkeld, SLANK9™. Dit is een Hartritme-managementprogramma dat is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen techniek van arts-diëtist David O’Hare.

Deelnemers krijgen via een ademhalings-app inzicht in de emoties van hun eetgedrag. Dit gebeurt in een trainingsprogramma van negen weken. Daarnaast worden in een wekelijkse trainingsprogramma bij fit20 spieren zo gecontroleerd dat de vetverbranding toeneemt en de stofwisseling verbetert. Deze combinatie geeft een blijvend resultaat. “In 20 minuten per week werken de Personal Trainers van fit20 aan het fysiek versterken van het lichaam,” zegt Rob Reuters van fit20. “Wekelijks worden zes oefeningen in slow motion uitgevoerd in een omgevingstemperatuur van 17° C. Alle grote spiergroepen in het lichaam worden wekelijks intensief getraind. Met deze wekelijkse prikkel nemen onder meer de spiermassa en vetverbranding toe en ook de algehele conditie van het lichaam. Dit, in combinatie met het Hartritme-management programma, maakt dat de kandidaten zich fysiek en mentaal sterk voelen en blijvend afvallen zonder dat ze een dieet hoeven volgen.”
SpecialistenNet Consultancy maakt al gebruik van een speciale app om het hartritme te meten. Tijdens dit programma leert de kandidaat het verzadigingsmoment te herkennen en erop te reageren door te stoppen met eten op het moment dat het lichaam verzadigd is.
Bron: De Nationale Franchise Gids