Fit20 gaat internationaal

Geplaatst door: Franchising Belgium

Fit20

Voor de zomer start franchisenemer Marc God van franchiseformule fit20 met een vestiging in België. Op woensdag 18 maart aanstaande zal Marc God het fit20 masterfranchise overeenkomst voor België tekenen. Eveneens op 18 èn op 19 maart aanstaande staat fit20 op de franchisebeurs in België, zodat men alvast kan kennismaken.

De formule bestaat sinds 2009 en heeft inmiddels 52 vestigingen in Nederland. Volgens franchisenemer Marc God kan de directheid die wij in Nederland gewend zijn, heel anders uitpakken in België. “Voor de fit20 formule zie ik in het internationale Brussel veel kansen. Het is een formule die bij het zakelijke karakter van de stad past; haar bewoners houden van individuele aandacht, kwaliteit en service.” Het concept is een training van 20 minuten per week. De training betreft het uitvoeren van zes oefeningen in slow motion met behulp van een personal trainer en in een omgevingstemperatuur van 17 graden. Het voorkomt dat men gaat transpireren en maakt omkleden en douchen niet nodig.

Volgens Walter Vendel, directeur fit20 Group BV, is de ambitie er altijd al geweest om over de grens door te groeien. Vendel is eveneens van mening, dat het logisch is dat België de eerste internationale standplaats is voor de formule. “Al spreken de Vlaamse Belgen onze taal en gebruiken ze meestal dezelfde woorden, ze bedoelen vaak iets anders. Marc God kent de Belgische markt goed, heeft ervaring met multinationals en weet waar de struikelblokken en valkuilen zitten in het zakendoen met een andere cultuur, specifiek de Belgische. En een goede lokale vertegenwoordiger in dit traject is essentieel. Het is geweldig dat we al na vijf jaar deze stap gaan zetten.”

Bron:  De Nationale Franchise Gids