Equivalenza, de parfumeriehype in volle expansie, nu ook in België !

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het merk werd in 2011 opgericht en beantwoordt de vraag naar hoge kwaliteitsparfum tegen lowcost prijzen.  Het concept bestaat nog maar drie jaar en is er al met groot succes in geslaagd meer dan 700 winkels in 32 verschillende landen te openen.

Equivalenza is pionier in het classificeren van geuren per olfactieve geurfamilie . De consument wordt meegenomen en “onderwezen” in de wereld van het parfum. In drie jaar tijd heeft de keten een ongeziene expansie gekend. Als erkenning voor de indrukwekkende groei ontving Equivalenza talrijke prijzen van de franchise sector op wereldniveau. Twee maal op rij werd Equivalenza verkozen tot ‘Best Franchise’ van Spanje en eindigde in 2013 op de tweede plaats bij de ‘Best franchise of the world’.

De flagshipstore van de keten opende deze week zijn deuren in Mechelen. En ook in Wavre kan al men een winkel gaan ontdekken. De keten heeft hoge ambities voor Nederland en België en wil op korte termijn 50 winkels opstarten, beheerd door onafhankelijke licentienemers. Het grote succes in de omringende landen zorgt voor een grote interesse bij ondernemers. Ook shop in shop toepassingen zijn mogelijk.

Equivalenza heeft een assortiment van meer dan 100 vrouwenparfums en 50 mannenparfums. Op basis van smaak van de klant, lifestyle, karakter en persoonlijkheid wordt zijn olfactieve familie bepaald en kan hij zo experimenteren met geuren binnen deze familie en subfamilie. De flesjes worden in de winkel zelf gevuld tegen een fractie van de prijs van een merkparfum en kunnen daarna 
hervuld worden tegen een lagere prijs.

Alle producten worden gecreëerd door een team van gespecialiseerde parfumeurs. Naast parfum biedt het merk ook een aantal nevenproducten aan, die het assortiment perfect aanvullen, zoals geurmikado’s, huisparfums, geurkaarsen, 
etc… 

Het is al langer bekend dat de hoge kostprijs van een merkparfum te wijten is aan 
dure reclamecampagnes, exclusieve flesjes, speciale verpakkingen, etc.