Engel & Völkers in volle expansie

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het Duitse merk Engel & Völkers is één van de grootste dienstverlenende bedrijven, gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van woningen, commercieel luxe vastgoed, vliegtuigen en jachten.

Engel & Völkers is momenteel aanwezig in vier continenten en in 37 landen, waaronder België, met ongeveer 700 agentschappen met meer dan 7.000 medewerkers.

Vandaag heeft het netwerk 24 vestigingen in België en het groot hertogdom Luxemburg.

Engel & Völkers lanceerde zich in 1997 in de wereld van franchising en in 2006kwamen ze naar België, onder leiding van een master-franchisenemer.

De belangrijkste succesfactoren van het franchiseconcept is hun professionalisme van de agenten die een intensieve training krijgen in hun eigen vastgoed Academy en de hoge kwaliteit van assistentie die de gestructureerde en systematische levering van zijn diensten regelt.

De franchisenemer krijgt na het ondertekenen van zijn contract een opleiding op het hoofdkantoor in Hamburg en daarna één op de Brusselse zetel van Engel & Völkers.

Elke franchisevestiging heeft een team van minimaal 6 personen, waaronder een manager, een (e) assistent (e) en agenten.

Engel & Völkers geeft vier keer per jaar een luxe tijdschrift uit in zes talen. Het wordt verdeeld in de franchisevestigingen en boekhandels.

Een bijzonder jaar 2015
Het jaar 2015 was bijzonder succesvol voor het franchiseconcept met een omzet van € 409.800.000, een stijging van 36,4%. Het residentiële deel van de groep speelde hierin een belangrijke rol. In België groeide 24 Belgische vastgoedmakelaars met 22%.

Engel & Völkers wil zijn franchiseconcept uitbreiden in de noordelijke regio van Brussel, Leuven, Namen, Tunhout en de Belgische kust.

Wenst u meer informatie over dit franchiseconcept, klik hier of op het logo bij de “formules die rekruteren” op de homepage van onze website