Engel & Völkers opent in Noord-Limburg

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op 24 oktober 2019 opent het franchisenetwerk Engel & Völkers haar 25ste vastgoedkantoor in Noord-Limburg onder de leiding van Gerard Deckers.

De nieuwe licentiepartner. Gerard Deckers, de nieuwe licentiepartner van de vestiging in Noord-Limburg, is een rasechte Limburger. Als zoon van een mijnwerker groeit hij op in Hechtel-Eksel waar hij de lagere school doorloopt. Daarna volgt hij de afdeling Latijn-Grieks in het Salvatorcollege in Hamont. Na zijn middelbare studies behaalt hij in 1979 aan de Katholieke Vlaamse Hogeschool in Antwerpen zijn diploma Licentiaat Vertaler Frans-Italiaans. Gedurende een jaar geeft hij les Frans aan de Technische School in Turnhout, gevolgd door een jaar als instructeur beroepsopleiding in Berchem (Nederlands en Frans). In die periode komt hij in contact met een aantal mensen die actief zijn in de verzekeringswereld en zo wordt hij in 1981 inspecteur verzekeringen voor de maatschappij Union & Phenix Espagnol, ondertussen opgegaan in de groep Allianz.

Een eigen zaak. Gerard Deckers wil echter meer en droomt van een eigen zaak. De overname van een portefeuille van de spaarbank Argenta in Eksel biedt hem in 1983 die kans. Hij maakt de enorme groei van Argenta mee, van kleine spaarbank tot de vijfde grootste bank in België anno 2019. In 2001 start hij met een tweede kantoor in de deelgemeente Hechtel. In datzelfde jaar 2001 behaalt hij het diploma Vastgoedmakelaar aan het Limburgs Vormingscentrum Genk. Hierdoor kan hij aan klanten van de bank een extra service bieden. Zijn kleine vastgoedbedrijf geeft hij de naam Gedimmo. De twee kantoren van Argenta groeien uit tot volwaardige bankkantoren, zowel op het gebied van bankieren als van kredieten, beleggingen en verzekeringen. Zijn zoon Dieter werkt ondertussen ook mee in de zaak en sinds kort heeft hij effectief de leiding overgenomen.

Nieuwe samenwerking. En dan gebeurt het: op een dag wordt hij gecontacteerd door Frans Smit, Expansion Manager voor Engel & Völkers in België, met de vraag of hij interesse heeft in een samenwerking. Natuurlijk kent hij het bedrijf en de onberispelijke reputatie. In het begin denkt hij nog even aan een grap met een of andere app, maar nee, het is echt waar: het vastgoedbedrijf ziet in hem een waardig licentiepartner! Na ongeveer een jaar onderhandelen resulteert dit contact in een contract: Deckers wordt daarmee licentiepartner in Noord-Limburg.

Waarom Noord-Limburg als franchisegebied? Hechtel-Eksel blijkt de ideale uitvalsbasis en dus is er een pand gekocht aan het ‘ronde punt’ in Hechtel, op de kruising van de verbindingen Lommel/Hasselt en Bree/Tessenderlo. Dit gebouw is volledig gerenoveerd zodat het voor de volle honderd procent voldoet aan de strenge eisen van het vastgoedbedrijf. En daarmee wordt duidelijk waarom hij na een lange carrière in de bank de uitdaging aangaat om een kantoor te openen. In Engel & Völkers vindt hij de ideale partner. Het bedrijf beschermt het merk en de branding op een ongelooflijk strenge manier. Daar kan hij ondertussen van meespreken. Voor het inrichten van het kantoor is bijvoorbeeld een gedetailleerde handleiding ter beschikking, met als doel om de herkenbaarheid van het franchisenetwerk te garanderen. Daar kan hij zich perfect in vinden, vooral ook omdat diezelfde herkenbaarheid ook terugkomt in de wijze waarop het bedrijf zich profileert binnen de wereld van het vastgoed.

Alle opleidingen zijn er op gericht om de succesformule uit te dragen en over te brengen op de medewerkers wereldwijd. En dat het franchiseconcept van Engel & Volkers succesvol is, bewijzen de jaarlijks groeiende omzetcijfers. Deckers vat het zo samen: hij hoeft het warme water niet meer uit te vinden, maar kan gebruik maken van de expertise die aanwezig is. Hij kan zich concentreren op het belangrijkste: met een enthousiaste groep medewerkers aan iedereen in Noord-Limburg de kans geven om ook gebruik te maken van die expertise.

Daar heeft hij een hele kluif aan, want het werkgebied is vrij groot. Maar dat betekent ook dat er een ruim aanbod aan panden beschikbaar is; van villa’s in Lommel tot geklasseerde panden in Maaseik. Een verregaande kennis van de lokale markt is onmisbaar om het verschil te kunnen maken. Dat maakt de uitdaging alleen maar groter om te bewijzen dat ze inderdaad experts zijn. Ondertussen is het bedrijf al actief en beschikken ze over een aantal prachtige panden in portefeuille. Zelfs zonder een shop! Dit bewijst dat het systeem en het netwerk van dit grootse bedrijf leiden tot blijvend succes.

Voor mee informatie over het franchisenetwerk van Engel & Volkers, klik hier.