Engel & Völkers meldt een recordomzet voor 2018

Geplaatst door: Franchising Belgium

De groep Engel & Völkers heeft zijn commissie-inkomsten met 9 % verhoogd, tot 728 miljoen euro (2017: 667,8 miljoen euro). Ook in het voorbije boekjaar registreert de internationaal actieve vastgoedonderneming dus andermaal een omzetgroei. “Deze recordomzet van meer dan 700 miljoen euro weerspiegelt het succes van onze wereldwijde expansiestrategie”, verklaart Christian Völkers, oprichter en CEO van de groep Engel & Völkers AG.

Afdeling Residentieel Vastgoed: Sterkere groei in Italië en in Noord-Amerika

In Italië nam de omzet van de afdeling Residentieel Vastgoed met 22 % toe: dit is de sterkste stijging voor heel deze afdeling. Een van de oorzaken hiervan is de opening van meerdere nieuwe agentschappen in dit land. Engel & Völkers heeft ook in Noord-Amerika zijn expansie voortgezet: de omzet steeg er met ruim 20 %. In de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) stegen de commissie-inkomsten van de groep met ongeveer 10 % tegenover 2017. België (24 vastgoedkantoren) en Nederland (4 vastgoedkantoren) hebben van hun kant samen 12 miljoen euro toegevoegd aan het globale omzetcijfer van de groep Engel & Völkers.

Perspectieven: Geplande nieuwe investeringen

Engel & Völkers vervolgt in 2019 zijn expansie op zijn beoogde vastgoedmarkten zoals België, Italië, Spanje en Portugal. De onderneming is intussen operationeel via 800 kantoren, verspreid over vier continenten. Vandaag werken meer dan 11.000 mensen samen onder dit merk. “Dit jaar willen we onze franchiseactiviteiten en onze ‘Market Centers’ verder versterken. Naast deze essentiële activiteitendomeinen zullen we ook blijven investeren in digitalisering en in nieuwe segmenten”, stelt Christian Völkers.

Voor meer informatie over het franchisenetwerk Engel & Völkers, klik hier.