Engel & Völkers Group haalt Permira als investeerder binnen

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het franchisenetwerk Engel & Völkers versterkt haar groei met meerderheidsbelang van Permira 

“We zijn verheugd dat we in Permira zo’n sterke partner vinden, die naast jarenlange expertise, een uitstekende track record heeft in de technische sector”, zegt Sven Odia, CEO van Engel & Völkers AG . “We verwachten dat de commissie-inkomsten tegen het einde van het jaar meer dan 1 miljard euro zullen bedragen, gegenereerd door meer dan 11.500 makelaars die hun eigen succesverhaal schrijven onder de franchiseformule Engel & Völkers. De uitstekende reputatie van het bedrijf en ons toonaangevende technologie- en dienstenplatform vormen de basis voor hun succes. Ons indrukwekkende groeitraject is het ideale moment om de koers verder te zetten voor een nog sterkere toekomst, om nieuwe strategieën te ontwikkelen en om het potentieel van het franchisenetwerk verder uit te breiden, vooral in de door technologie beheerste business.”

De wereldwijde investeringsmaatschappij Permira wordt de nieuwe meerderheids- aandeelhouder van het franchisenetwerk Engel & Völkers. Het bedrijf heeft een contractuele overeenkomst getekend met de Permira-fondsen. De afronding van de transactie wordt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar. De Raad van Bestuur van Engel & Völkers blijft ongewijzigd met Sven Odia als CEO en Christian Völkers als voorzitter van de Raad van Bestuur, die in de toekomst zal uitgebreid worden met Dr. Jörg Rockenhäuser, Managing Partner DACH bij Permira, en David Brückmann, Directeur.

Engel & Völkers, opgericht in Hamburg in 1977, is uitgegroeid tot een van ’s werelds meest gewaardeerde adressen voor de makelaardij van premium onroerend goed. Momenteel werken meer dan 14.500 mensen in het franchisenetwerk Engel & Völkers, op 900 locaties in 30 landen, en maken ze gebruik van het Engel & Völkers-platform. Ze profiteren van buitengewone verkoopopdrachten, digitale tools en een uitgebreid dienstenaanbod, evenals van een van de meest gerenommeerde merken in de vastgoedsector wereldwijd. De aandelen die door de Permira-fondsen zijn verworven, zullen de baanbrekende innovatie- strategieën en de lange termijn plannen stimuleren van de Engel & Völkers Group. Naast een sterke aanhoudende groei in de “core markets” van de Groep, zal expansie leiden tot markttoetredingen naar andere landen, waaronder het VK, en zal er sterk geïnvesteerd worden in digitalisering om de positie van het bedrijf als toonaangevende technologie- makelaar veilig te stellen.

“Ons duidelijke doel is om het bedrijf te allen tijde te blijven ontwikkelen. Al meer dan 40 jaar zijn het versterken van ons merk en het stimuleren van innovatie in vastgoedmakelaardij mijn topprioriteiten gebleven. Samen met Permira kunnen we verder bouwen aan de positionering van het franchisenetwerk Engel & Völkers als sector- pionier en als digitale koploper. We kijken uit naar een succesvolle toekomst vol potentieel om samen veel te bereiken”, zegt Christian Völkers, oprichter van Engel & Völkers.