Eerste soldendag schot in de roos : + 20%

Geplaatst door: Franchising Belgium

 

 

 

Geen grote overrompeling de eerste soldendag (01/07) in de winkelstraten, velen vonden het te warm om te gaan shoppen. Toch is de eerste soldendag een groot succes: wie de warmte trotseert om op soldenjacht te gaan, geeft onmiddellijk veel uit. Dat blijkt uit een rondvraag van Comeos, de federatie voor handel en diensten.

Het seizoen startte moeizaam, met een mindere verkoop in vergelijking met vorig jaar. Pas in juni kwam hier, mede door het succes van de koppelverkoop, verandering in. Toch hebben verschillende klanten gewacht op de start van de solden om op koopjesjacht te gaan. Door de tropische temperaturen gingen zij vandaag op zoek naar luchtige, zomerse kledij.

Handelaars verkochten 20% meer dan vorig jaar. Cijfers van Worldline bevestigen dit: met een totaal van 2.698.434 transacties om 15.30 uur lag het aantal transacties ruim 20% hoger dan de eerste soldendag in 2014. Toch was er opvallend minder volk in de winkelstraten. De verklaring? Wie de warmte trotseert en toch naar de solden gaat, koopt veel.

Andere bevindingen:

Er zit geen logica in de keuze van locatie: zowel stadscentra als shoppingcentra en baanwinkels doen het goed

 

Populaire stuks zijn kleedjes, t-shirts en bermuda’s

 

Zondag zijn de meeste winkels open om klanten een extra kans te bieden naar de solden te gaan.

Bron : Comeos