Eerste franchisevestigingen van Kentucky Fried Chicken in België

Geplaatst door: Franchising Belgium

Kentucky Fried Chicken (KFC), het Amerikaanse franchiseconcept van gefrituurde kippenrestaurants, opent in juni van dit jaar de deuren van zijn eerste Belgische restaurant in het Stib premetrostation in het Noordstation te Brussel.

image.png

Dit is een terugkeer naar België voor KFC dat het land had verlaten na een eerste mislukte poging in 1970. Vandaag heeft KFC franchiseovereenkomsten getekend met ervaren en bekende partners uit de franchisewereld.

Dit eerste restaurant van 470 m² met 230 zitplaatsen staat onder leiding van de Italiaanse groep Autogrill, die in België de vergunning heeft verkregen voor de restaurants van KFC in de stations en op de snelwegen.

Nog andere KFC-franchiseverkooppunten in Vlaanderen en Brussel

In Vlaanderen en Brussel heeft KFC een franchiseovereenkomst getekend met Benelux Food Group om de komende vijf jaar 40 restaurants te openen.

Benelux Food Group werd opgericht door ondernemers Mathé Heeren van de Heeren Groep en Jan Peeters van de Peeters-Govers Groep. Deze laatste is niemand minder dan de eerste Belgische franchisenemer van het merk Albert Heijn.

De eerste KFC in Vlaanderen zal zich na deze zomer vestigen in het Winkelcentrum Wijnegem (Antwerpen), gevolgd door twee andere in Limburg en Oost-Vlaanderen.

Het Kentucky Fried Chicken-franchiseconcept

Het KFC franchiseconcept is onderdeel van de Amerikaanse groep Yum! Brands (45.000 restaurants in 130 landen) waaronder ook de merken Pizza Hut en Taco Bell. KFC met meer dan 18.000 restaurants in 115 landen over de hele wereld bedient dagelijks meer dan 12 miljoen consumenten,

KFC dankt zijn faam aan zijn beroemde kip, het originele recept, een geheim recept van 11 kruiden en specerijen uit 1939, uitgevonden door kolonel Sanders.

In elk KFC restaurant wordt dit verse kippenrecept elke dag met de hand gemaakt en bereid door echte koks. Vandaag de dag biedt het restaurant nog vele andere specialiteiten.