Eerste franchiseverkooppunt Burger king in Texaco-tankstation

Geplaatst door: Franchising Belgium

Startschot van breed partnership tussen Burger Brands Belgium & EG Group (o.a. Texaco)

BURGER KING® opent op dinsdag 17 april zijn allereerste Belgische snelwegrestaurant in het Texaco-tankstation aan de E17 in Kruibeke richting Antwerpen. Deze opening kadert in een partnership dat moedermaatschappij Burger Brands Belgium aangaat met EG Group, beheerder van tankstations en convenience retail, voor de uitrol van een franchisenetwerk aan Belgische BURGER KING®-snelwegrestaurants. De gloednieuwe vestiging aan de E17 te Kruibeke is het eerste BURGER KING®-restaurant in Oost-Vlaanderen en brengt de teller van het aantal Belgische vestigingen op acht.

Nog snellere expansie door strategische samenwerking

Met de opening van zijn allereerste Belgische snelwegrestaurant voegt BURGER KING® een nieuw luik toe aan zijn expansiestrategie in ons land. Burger Brands Belgium heeft in EG Group een betrouwbare partner gevonden voor de uitbouw van een restaurant franchisenetwerk aan de Belgische snelwegen. EG Group is één van Europa’s toonaangevende tankstation- en convenience retailers dankzij uitgebreide samenwerkingen met grote brandstof-, convenience- en food-to-go merken. Zo werkt de onderneming reeds sinds 2006 samen met BURGER KING®, onder meer in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, waar het in totaal meer dan 70 vestigingen uitbaat.

In België staan er de komende maanden meerdere BURGER KING®-snelweg franchiserestaurants op de planning. Uiteraard staan beide partijen open voor nieuwe opportuniteiten in de daaropvolgende periode.

Het snelwegrestaurant in Kruibeke werd de voorbije weken grondig gerenoveerd en biedt voortaan met een oppervlakte van meer dan 500m² plaats aan 205 klanten. Het restaurant is uitgerust met zes bestelschermen en drie Coca-Cola Freestyle machines (waar klanten meer dan 100 frisdrankcombinaties zelf kunnen tappen).