Eerste Belgische franchiseverkooppunt Dunkin’ komt in Antwerpen

Geplaatst door: Franchising Belgium

Donut- en koffieketen Dunkin’ opent binnenkort een eerste Belgische franchisevestiging op de De Keyserlei in Antwerpen. Het Amerikaanse bedrijf wil in totaal vijftien filialen openen in ons land.

“Veel potentieel”

Dat Dunkin’ naar België zou komen, stond al langer vast. Maar over de exacte locatie van het eerste Belgische restaurant, was er nog nog geen duidelijkheid. Master Franchisepartner Roberto Fava verklaarde begin maart dat de strijd tussen Antwerpen en Brussel ging. Vandaag staat de keuze definitief vast  dat het  Antwerpen wordt: het eerste franchiseverkooppunt van de keten komt op de De Keyserlei 49, in een voormalige vestiging van bakkerij Van Opstal – Van Boxel.

“Als een van de landen met de hoogste koffieconsumptie per persoon, biedt België een sterke groeimogelijkheid voor Dunkin’ gezien ons uitgebreide assortiment aan koffie, waaronder latte, cappucino, macchiato en espresso”, verklaarde Caner Gursoy, President Dunkin’ Brands International. In totaal ziet de franchiseketen ruimte voor vijftien vestigingen in België. 

De donut franchiseketen werd in 1950 opgericht in de Amerikaanse staat Massachusetts, toen nog onder de naam Dunkin’ Donuts. Wereldwijd telt de onderneming ongeveer 12.500 filialen. Daarvan bevinden er zich 240 in Europa.

Wanneer het restaurant in Antwerpen precies de deuren opent, is nog niet bekend.

Bron: Retaildetail