Een op drie Mestdagh-supermarkten vindt al franchisenemer

Geplaatst door: Franchising Belgium

Vijf maanden na de officiële overname van het Mestdagh-netwerk deelt Intermarché een eerste lijst van 16 winkels mee die op 1 juli worden overgedragen aan franchisenemers.

Van de 51 Mestdagh-supermarkten die Intermarché wil verzelfstandigen, hebben er dus zestien een overnemer gevonden. In september volgt de tweede en laatste overnamegolf.

Dit jaar al klaar

Op de buitengewone ondernemingsraad bij Intermarché Mestdagh was er een belangrijke doorbraak: bijna een derde van de geïntegreerde Mestdagh-winkels heeft een koper gevonden. Al op 1 juli zouden ze als zelfstandigfranchisenemer starten. In september volgt de tweede en meteen laatste golf, hoopt de directie. Oorspronkelijk zou de overgang naar franchising ook een jaar of twee gaan duren.

In totaal neemt de Franse supermarktgroep Les Mousquetaires onder de Intermarché-vlag 83 supermarkten over van Mestdagh. Een deel van die winkels zijn inmiddels onder de nieuwe eigenaar heropend, maar de discussie gaat over de 51 supermarkten die Mestdagh in eigen beheer uitbaatte. Ook die vestigingen wil Intermarché onder franchise brengen, wat dezelfde discussie als bij Delhaize oplevert.

Voor mee informatie om franchisenemer te worden bij Intermarché, klik hier.