Een nieuwe topvrouw voor het franchisenetwerk van Carrefour Mestdagh

Geplaatst door: Franchising Belgium

Fabienne Bryskère wordt de nieuwe CEO van het franchisenetwerk Carrefour Mestdagh. Zij volgt daarmee Guillaume Beuscart op die eind januari besloot om de fakkel door te geven en aan de slag te gaan in een internationale groep. 

De raad van bestuur van Carrefour Mestdagh heeft een opvolger gevonden voor Guillaume Beuscart die eind januari besloot om op te stappen als CEO van het bedrijf en aan de slag te gaan bij een internationale groep. De eer is weggelegd voor Fabienne Bryskère (55 jaar). Deze burgerlijk ingenieur heeft de voorbije jaren twee mandaten vervuld als CEO van Multipharma, een functie waarbij ze haar expertise in het dagelijks beheer van een groot aantal verkooppunten heeft bewezen. Ze heeft er ook een ambitieus transformatieplan doorgevoerd. Fabienne Bryskère startte haar loopbaan in consulting, waarna ze 12 jaar lang ervaring opdeed bij Carrefour en er verscheidene functies vervulde in de operationele directie van de winkels.

“Wij zijn zeer blij met de benoeming van Fabienne Bryskère als nieuwe CEO op een beslissend moment voor ons bedrijf dat opnieuw de weg van de groei inslaat”, legt Carl Mestdagh, voorzitter van de raad van bestuur van Mestdagh, uit. “We zijn ervan overtuigd dat Fabienne volledig beantwoordt aan de vereisten van het profiel en dat haar ervaring een belangrijke troef is om de Groep Mestdagh te leiden en de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.”

Als CEO zal Fabienne Bryskère de opdracht hebben om het werk dat werd aangevat in het kader van het transformatieplan van het franchisenetwerk ‘New Mestdagh 2020’ verder te zetten. “Dit plan wil de organisatie aanpassen aan een wereld waarin de grootdistributie optimaal wil inspelen op de nieuwe verwachtingen van consumenten”, vervolgt hij.

De benoeming van Fabienne Bryskère is het gevolg van het vertrek van Guillaume Beuscart in januari van dit jaar. Onder zijn leiding vond er een herstructurering plaats die geleid heeft tot het vertrek van 360 medewerkers in verschillende winkels. Hoewel de herstructurering in mei vorig jaar werd aangekondigd, werd er pas eind vorig jaar een sociaal akkoord bereikt. In afwachting van zijn opvolger werd Emmanuel Coria aangesteld als plaatselijke vervanger.  De raad van bestuur bedankt Emmanuel Coria voor zijn rol als CEO ad interim tijdens de overgangsperiode en is blij dat hij zijn verantwoordelijkheden als lid van het uitvoerend comité en als financieel directeur opnieuw zal opnemen. Als blijk van haar vertrouwen breidt de raad zijn opdracht verder uit met die van algemeen secretaris.