Een nieuwe supermarkt Albert Heijn In Antwerpen

Geplaatst door: Franchising Belgium

Albert Heijn heeft elementen van zijn XL-formule opgenomen in een nieuwe supermarkt in Antwerpen. Deze elementen moeten vooral voor meer sfeer en beleving zorgen bij de Belgische vestiging.

De elementen zijn te zien bij de 31e vestiging van de Nederlandse marktleider in België, die is gevestigd in de Karel Oomstraat in Antwerpen. AH heeft daartoe een voormalige Peugeot-garage omgebouwd tot een supermarkt van 1800 vierkante meter. Daarmee is het de op één na grootste vestiging van AH bij de zuiderburen.

Net als de XL-vestigingen is de AH in Antwerpen modulair opgebouwd met verschillende bedieningsafdelingen. Vleeswaren en kaas krijgen daarbij extra aandacht. ‘Een kaasafdeling waar je ondergedompeld wordt in de kaaswereld van Albert Heijn en waar je nieuwe kazen kan proeven en ontdekken. Klanten krijgen hierdoor het gevoel dat ze bij hun bakker of kaaswinkel staan in plaats van in een grote supermarkt’, stelt de formule. ‘Dit maakt deze winkel heel anders dan de andere Belgische Albert Heijn’s’, zo wordt woordvoerster Sally Herygers geciteerd.

Het assortiment is met 18.000 artikelen ook iets uitgebreid. AH wil in België ook meer inzetten op aanbod dat is gericht op de specifieke omgeving van de supermarkt. Zo heeft de nieuwe AH in Antwerpen een uitgebreide koosjere afdeling.