Een nieuwe Bistro Garden te Bokrijk

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het franchisenetwerk Lunch Garden zet zijn diversificatiestrategie verder en opent op 22 maart 2019 een nieuw restaurant Bistro Garden, zusterbedrijf van Lunch Garden, in het Limburgse domein Bokrijk.  Deze ontwikkelingsstrategie voor het franchisenetwerk houdt in dat deze nieuwe activiteiten eerst in de ziekenhuis- en museumsector worden getest en vervolgens in de stations worden voortgezet.

Lunch Garden en musea
De eerste twee projecten van Bistro Garden zijn de Bistro Tembo in het Afrikamuseum in Tervuren, dat in december 2018 werd geopend, en de pop-up Tablo in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel.

Bistro Garden in Koetshuis te Bokrijk

Deze derde vestiging van Bistro Garden, voorheen brouwerij “Het Koetshuis”, gelegen naast het openluchtmuseum van het Domein Bokrijk, is volledig gerenoveerd.  Het restaurant met tafelservice heeft 140 zitplaatsen binnen en 170 op een groot terras, met twee zalen op de eerste verdieping met een capaciteit van 30 tot 50 personen elk.  De keuken kiest resoluut voor authentieke en lokale producten zoals brood gebakken in de traditionele bakkerij, wijnen, kazen, bier en Limburgse ham. Dit is zeer verschillend van de klassieke Lunch Garden menu’s.

Als deze drie Bistro Garden restaurants momenteel zowel operationeel als financieel een test zijn, zal niet worden uitgesloten dat als de resultaten goed zijn, Bistro Garden de toekomstige zijn ontwikkeling via franchising zal verder zetten.   Lunch Garden heeft al aangekondigd dat het volgende Bistro Garden restaurant dit jaar geopend zal worden in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.

Lunch garden in stations
Lunch Garden heeft ook aandacht voor de aanbestedingen van de NMBS voor de ontwikkeling van “mini-concepten” genaamd “Classics by Lunch Garden” in stations in de grote steden.

Voor meer informatie over de formule Lunch Garden, klik hier.