Een nieuwe ambassadeur voor ixina: sterrenchef David Martin!

Geplaatst door: Franchising Belgium

ixina heeft er een nieuwe samenwerking bij! De Belgische marktleider in uitgeruste keukens gaat deze keer in zee met David Martin, de beroemde chef-kok die twee Michelin-sterren op zijn naam schreef. David Martin heeft er een kleurrijk parcours met enkele geslaagde projecten op zitten.

De opvallende samenwerking met het franchisenetwerk ixina spruit vooral voort uit een gedeelde passie voor keukens. Waar de chef zich vooral in kon vinden, was de filosofie van het bedrijf. Die leunt heel nauw aan bij zijn eigen visie als optimist-ondernemer. Twee spelers die in de toekomst geloven, aarzelen vandaag dus niet om samen te investeren. Het franchisenetwerk ixina denkt altijd vooruit. Ondanks zijn leiderspositie stelt het merk zichzelf steeds in vraag en blijft het niet bij de pakken zitten. “Zowel hun filosofie als hun productgamma bevalt me”, geeft David Martin toe. “We zitten niet alleen op dezelfde golflengte, dankzij het programma Martin Bonheur, gefilmd in een ixina-keuken, delen we ook een gemeenschappelijk publiek.”

David Martin Ixina

ixina van zijn kant wenste dat de chef een actieve partner zou worden. Een partner die actief deelneemt aan de strategie van het merk en het hele jaar aanwezig is. Het eerste gezamenlijke project berust op een vrij gewaagd idee: een ruimte voor ‘private cooking’ ontwerpen om er een nieuwe culinaire hotspot van te maken. En die brachten ze onder in een hoeve te midden van het platteland, met een enorme ruimte die geheel in het teken van de gastronomie staat. Deze ruimte doet trouwens ook dienst als setting voor de volgende tv-afleveringen van de chef. Voor deze ongelofelijke uitdaging vertrouwde David Martin dus op ixina. Hij was op zoek naar een uiterst moduleerbare keuken met 7 ovens, 2 kookplaten en 14 meter werkblad, in Japanse stijl. Deze uitdaging ging ixina zeker niet uit de weg! Het zou ongetwijfeld één van de grootste keukens worden die ixina ooit heeft gerealiseerd. “ixina zegt ja aan je dromen, en dat heb ik in levenden lijve mogen ondervinden! Op geen enkel moment werd me gevraagd gas terug te nemen. En ondanks mijn soms wel buitensporige vragen, verliep alles naar wens. Als een veeleisende chef erin slaagt om zijn keuken probleemloos te laten realiseren, dan moet dat ook wel lukken bij de toekomstige ixina-klanten”, vertrouwt David Martin ons nog toe. De samenwerking belooft verrassende resultaten. En dat zowel voor David Martin achter het fornuis als voor ixina en zijn keukendromen!

Voor meer informatie over het worden van een franchisenemer bij ixina, klik hier.