Een nieuw franchiserestaurant Burger King opent in Diest!

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het franchiseconcept Burger King zet zijn ontwikkeling begin deze zomer in België verder met de opening van zijn 25ste restaurant op 3 juli in Diest.

Het restaurant is gelegen op het terrein van de Carrefour-hypermarkt met een oppervlakte van 430 m² en 120 zitplaatsen binnen en 40 op het terras, wordt geleid door de franchisenemer Bobby Nathoe Feroz-Khan, die wordt bijgestaan door een team van 55 medewerkers.

Dit Burger King restaurant is het eerste in België gebouwd in de “Paviljoen”-stijl, een nieuwe bouwstandaard ontwikkeld voor Burger King door een team van architecten uit Miami. Het “Free standing” restaurant heeft een meer verfijnde stijl en een eigentijdse inrichting.

Het is uitgerust met een drive-in, een overdekte speeltuin voor kinderen, 4 digitale schermen voor de bediening, 2 Coca-Cola freestyle machines.

Voorrang voor franchisenemers van Quick

Tot op heden hadden de franchisenemers van Quick voorrang voor het openen van een Burger King restaurant, vermits zij deel uitmaken van Burger Brands Belgium.

Volgens de directie van Burger Brands Belgium is de nabijheid van een Quick restaurant geen probleem in de grote steden, waar er duidelijk plaatsen zijn voor beide franchiseconcepten (Burger King en Quick).

Burger King zet zijn ontwikkeling onverminderd verder

Burger Brands Belgium kondigt nu al zijn volgende openingen aan van een Burger King franchiserestaurant in Brussel op het Brouckereplein en een week later in Gent. Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium hoopt dit jaar 2019 te eindigen met 43 Burger King franchiserestaurant over heel België.

Burger Brands Belgium (BBB) en haar franchisenemers hebben tussen 25 en 30 miljoen euro per jaar geïnvesteerd, exclusief vastgoed- en marketingkosten. In de loop van dit jaar zal de groep ongeveer tien miljoen investeren om het franchiseconcept Quick te ondersteunen en enkele miljoenen voor Burger King.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Burger King, klik hier