Een nieuw franchiseconcept voor de Belgische markt

Geplaatst door: Franchising Belgium

Rapid Auto-Glas nam discreet zijn intrede op de Belgische markt met de opening in oktober van een eerste franchisewinkel in Péruwelz en een tweede in november in Moeskroen, alle twee in de provincie Henegouwen.

Rapid Auto-Glas heeft grote ambities om via franchising uit te breiden in België.

Rapid Pare-Brises werd in 2013 opgericht door twee ondernemers, Louis en David Vrel Timur, en is gespecialiseerd in de vervanging van alle autoramen (voorruiten, zijruiten, panoramisch dak, achterruiten, …).

Het franchisenetwerk breidde snel uit in Frankrijk vandaag en telt vandaag bijna 200 verkooppunten.

Rapid Pare-Brises is tot nu toe de vierde speler in deze sector op de Franse markt. Zij wil zich onderscheiden van de concurrentie door het benadrukken van “de tevredenheid van de klant en de verzekeraars.”

Zijn internationale expansie via franchising debuteerde onder de naam Rapid Auto-Glas in Duitsland in Mannheim en in Bertrange in het Groothertogdom Luxemburg.

Het franchiseconcept  Rapid Auto-Glas heeft de ambitie om in België zowel via franchising als in eigen beheer centra te openen. Charlotte Gaeremayn, development manager van het netwerk België Rapid Auto-Glas voor België, bevestigde dat er al vlug in het begin van volgend jaar een nieuw franchisecentra zal geopend worden in Doornik.