Een franchisewinkel van Albert Heijn in Waregem, waar Smatch vertrekt

Geplaatst door: Franchising Belgium

In de zomer van 2022 opent de franchiseformule Albert Heijn een supermarkt in het centrum van Waregem. De winkel komt in winkelcentrum Het Pand, dat volgend jaar grondig gerenoveerd wordt.

Opsteker voor de stad

De nieuwe supermarkt wordt 2000 vierkante meter groot, bevestigt woordvoerder Ann Maes aan Het Nieuwsblad. Hij komt op de plaats waar vandaag nog een Smatch franchisesupermarkt gevestigd is. Die winkel vertrekt en het pand wordt volledig gestript. “We gaan de winkel helemaal anders inrichten. Het zal niet meer te herkennen zijn”, zegt Maes. Het hele winkelcentrum gaat op de schop en zal anderhalf jaar gesloten blijven.

Met de aanwezigheid van Lidl, Colruyt, Aldi en Carrefour zijn de consumenten in Waregem al goed bediend, maar de franchiseformule Albert Heijn maakt zich sterk dat het zich voldoende onderscheidt van de concurrentie. Bovendien blijkt de formule in West-Vlaanderen goed aan te slaan. De keten heeft al goed draaiende winkels in Knokke, Brugge, Bredene, Oostende, Roeselare, Kortrijk en Harelbeke.

Voor Waregem is de komst van de Nederlandse foodretailer een opsteker: “Na lang onderhandelen kunnen we met dit mooie nieuws uitpakken. We zijn tevreden en vooral heel trots, want we zijn ervan overtuigd dat Albert Heijn veel klanten én andere winkels zal aantrekken”, zegt schepen van Economie Kristof Chanterie (CD&V).

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Albert Heijn, klik hier.