Een franchisewinkel Carrefour market in de voetgangerszone te Brussel

Geplaatst door: Franchising Belgium

De geruchten die liepen sinds de maand mei hadden gelijk: vandaag opende op 28 september een franchisewinkel Carrefour Market in het voetgangersgebied van Brussel-Centrum. Het is in de oude passage Saint-Honoré, in de buurt van een AD Delhaize en de Anspachlaan, dat franchisenemer Ouriaghli Sadik zijn negende franchise winkel opende.

De verbouwingswerken duurden 18 maanden, met inbegrip van bijna een jaar restauratie werken aan het gebouw. De nieuwe franchisewinkel Carrefour Market Saint-Honoré heeft een oppervlakte van 800m2 voor een totaal van 12.000 referenties.

carrefour_market_pietonnier

Concurrentie

Sinds de sluiting in 2012 van GB Les Halles en buiten de franchise Expresswinkels, had Carrefour niet langer een supermarkt in het centrum van Brussel. De franchisewinkel  Market St. Honore, is voor Carrefour een comeback in het hartje van de hoofdstad … en dat in de nabijheid van een  AD Delhaize winkel aan de beurs, bekend als een van de drukste supermarkten in het land . Een locatie, op basis van een aantal peilingen, was attent. Hoe is hij anders? “We vergelijken meestal onze winkels niet met andere retailers. Maar het is duidelijk dat deze winkel werd ontworpen op basis van nieuwe gegevens, waaronder onder andere rekening werd gehouden met de voetgangers. Daarom werd gedacht dat de lokale bevolking en toeristen te voet per fiets of met het openbaar vervoer gaan winkelen. Uit onze onderzoek, kwam duidelijk de vraag naar voren. Er was nood aan een moderne winkel met een breed assortiment waar men slechts op één kwartier zijn boodschappen kan doen. Dit is wat we hier hebben, “zegt Baptiste van Outryve, woordvoerder van Carrefour.

Een bekende franchisenemer voor Carrefour

Aan het hoofd van deze franchisewinkel staat  franchisenemer Sadik Ouriaghli. Sadik is oud werknemer van een schoonmaakbedrijf, vandaag als zelfstandige ondernemer beheert hij niet minder dan 9 franchisewinkels: 6 Carrefour Express winkels en 3 Carrefour Market’s.

Bron: Gondola