Een franchisewinkel Carrefour Express in de C.H.U. Tivoli van La Louvière

Geplaatst door: Franchising Belgium

Carrefour opende onlangs een franchisewinkel Express in 2 ziekenhuizen, één in Vlaanderen in de AZ Groenige van Kortrijk en de andere in Wallonië, in de provincie Henegouwen in C.H.U Tivoli van La Louvière .

Reeds vier Carrefour Express franchisewinkels in het ziekenhuismilieu

Met de opening van deze 2 nieuwe Express franchisewinkels, verhoogt dit het aantal tot 4 Express winkels aanwezig in het ziekenhuismilieu.

De nieuwe Express in het AZ Groenige is de eerste franchise winkel van Carrefour die zich vestigde in een Vlaams ziekenhuis. Bijna 10 jaar geleden opende er al in Wallonië de eerste franchisewinkel in het ziekenhuismilieu in Luik in het ziekenhuis C.H.R la Citadelle.

Carrefour heeft duidelijk de bedoeling om zich verder uit te breiden in dit milieu, net als in het rusthuizenmilieu.

De Express franchisewinkel in het ziekenhuis Tivoli van La Louvière

De Express franchisewinkel van Tivoli (Avenue Max Buset 34), met een commerciële oppervlakte van 90m², is gelegen in het ziekenhuis zelf en wordt uitgebaat door franchisenemer Maximilien Willems. Deze franchisenemer opende reeds in  2013 zijn eerste Express franchisewinkel in het ziekenhuis in CHU Saint-Luc in de Brusselse agglomeratie.

Gezien het succes van zijn eerste franchisewinkel, aarzelde de franchisenemer Maximilien Willems niet om een tweede franchisewinkel van Express te openen in het ziekenhuis Tivoli in La Louvière.

In zijn tweede Express franchisewinkel wordt de franchisenemer bijgestaan door een gerant, Damien Vyvemans, en een team van meerdere medewerkers (3,5 tot 4 voltijdse medewerkers) die recent zijn aangenomen.

Een aanbod aangepast aan het ziekenhuiscontext

Het concept Express werd perfect aangepast aan  het ziekenhuismilieu met een serie producten die specifiek gericht zijn naar  de noden van het cliënteel (zieken, bezoekers, medisch en administratief personeel, dokters, studenten en de bewoners uit de buurt).

We vinden er o.a. een sinaasappelpers, ter plaatse gebakken brood, gebakjes, een afdeling drogisterij, een keuze van bloemen en chocolade, champagnes en schuimwijnen om geboorten te vieren, een pers afdeling, een assortiment cadeauartikelen , telefoonkaarten, iTunes, Lotto en een afhaalpunt voor levering van pakjes.

Voor meer informatie over de franchiseformule van Express klik hier