Een eerste Belgische franchisewinkel voor Gautier

Geplaatst door: Franchising Belgium

De Franse fabrikant van designmeubels Gautier die de laatste twee jaar deelnam aan de beurs Franchising & Partnership te Brussel, maakt zijn voornemens duidelijk kenbaar om zich te ontwikkelen in ons land via franchising. Gautier was al enkele jaren aanwezig in multibrand meubelzaken in België.

De laatste deelname aan de beurs Franchising&Partnership heeft zijn vruchten afgeworpen met de opening op 20 augustus van de eerste Belgische franchisewinkel in Sint-Genesius-Rode.

Eerste Belgische franchisegever en -nemer
Pascal Halbart ontdekte op de laatste editie van de beurs het franchiseconcept Gautier. Na zijn eerste contacten met de vertegenwoordigers van het bedrijf en haar export directrice, Valérie Soulard Brin, was Pascal Halbart overtuigd door de “Stylish French Living” van de Gautier meubelen en het familiale karakter van het bedrijf, dat al zijn meubels in Frankrijk produceert.

Pascal Halbart ondertekende een franchiseovereenkomst met Gautier en vond snel een leegstaande gerenoveerde winkelruimte op de Waterloosesteenweg in Sint-Genesius-Rode.
De officiële opening van de winkel zal plaatsvinden op 12 oktober 2016 in aanwezigheid van de CEO van Gautier Frankrijk en de burgemeester van Sint-Genesius-Rode.

Gautier, een familie saga
De familie Soulard nam de teugels van het bedrijf Gautier in het begin van de 21ste eeuw, onder leiding van de vader, Dominique, vandaag omringd door zijn vier kinderen.

De franchiseformule Gautier werd geboren in 1960 en werd gelanceerd in de franchisewereld in 2005 met haar eerste franchisewinkel in La Rochelle. Sindsdien is het netwerk, met meer dan honderd franchisewinkels, aanwezig in 65 landen en in vier continenten. Meer dan 8000 meubels worden ontworpen en vervaardigd in haar fabrieken in Vendée en worden dagelijks geleverd aan de franchisewinkels. De omzet bereikt € 140.000.000, waarvan 30% uit de export komt.

Gautier opende onlangs haar eerste franchise winkel in de Filippijnen en zal aanwezig zijn van 8 tot 11 september op de Shanghai Furniture Fair – Furniture China, ’s werelds grootste meubelbeurs met 3.000 exposanten en 100.000 bezoekers., met de bedoeling om te groeien in China.