Domino’s Pizza surft mee op de groene golf

Geplaatst door: Franchising Belgium

De Australische collega’s van de franchiseformule Domino’s Pizza verschijnen zaterdag 22 september, als Team Arrow aan de start van de 24 Hours iLumen European Solar Challenge. Voor solar auto’s is dit de enige 24-urenrace ter wereld waar ze hun volle potentieel, laag energieverbruik en aerodynamica, kunnen vertonen.

Naast juichen voor Team Arrow, zet de franchiseformule Domino’s Pizza zich dagelijks in voor een groenere toekomst. De pizza-franchiseketen heeft het aantal traditionele scooters zoveel mogelijk vervangen door elektrische scooters. Bovendien vindt 60% van de bezorgritten plaats met E-bikes. Voor 2021 heeft de franchiseformule Domino’s Pizza zichzelf als doel gesteld om uitsluitend te bezorgen met elektrische voertuigen. Daarnaast blijft Domino’s innoveren op het gebied van alternatieve bezorgmethoden. Zo vindt in Nederland de voorbereiding plaats voor robotbezorging en wordt er in Australië en Nieuw Zeeland getest met dronebezorging.

Over Domino’s Pizza

Het franchisenetwerk Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1994 in België gevestigd en heeft hier inmiddels meer dan 60 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 15 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza België maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Domino’s pizza, klik hier.