Domino’s Pizza lanceert 1e commerciële pizza-drone bezorgmodel

Geplaatst door: Franchising Belgium

Domino’s Pizza Enterprises Limited (DPE, moederbedrijf van de franchiseformule Domino’s Nederland en België) en Flirtey, wereldmarktleider in drone-leveringen, hebben hun krachten gebundeld en demonstreerden onlangs het eerste commerciële pizza-drone bezorgmodel.

De samenwerking tussen de 2 bedrijven begon met een pizza leveringsdemonstratie door middel van een drone, die werd bijgewoond door de lokale minister van Transport, Simon Bridges en Civil Avation Authority in Auckland, Nieuw-Zeeland. Dit is de laatste stap in het formele goedkeuringsproces voor commercialisatie. Na deze voltooiing, zullen Domino’s en Flirtey zich in eerste instantie focussen op het bezorggebied van een commerciële vestiging in Nieuw-Zeeland.

De franchiseformule “Domino’s” is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, waarmee ook het aantal leveringen enorm is toegenomen. We zijn daarom voortdurend op zoek naar innovatieve en futuristische manieren om onze klanten te bedienen en de levertijd te verkorten”, aldus CEO van DPE Don Meij. “Onderzoek naar verschillende leveringsmethoden leidde ons naar Flirtey. Hun succes in de drone-leveringen is indrukwekkend en het is iets wat we onze klanten willen bieden!”

Domino’s Pizza Enterprises heeft al eerder geïnvesteerd in nieuwe bezorgtechnieken. Zo heeft ze eerder dit jaar de DRU (Domino’s Robotic Unit) geïntroduceerd, wat een zelfrijdend bezorgvoertuig is. In de toekomst zullen drones worden ingezet naast de huidige bezorgmiddelen. Ook voor de franchiseformule Domino’s in Nederland en België zijn testen met deze innovatieve middelen verwacht in 2017.