Delhaize verkoopt Tom&Co

Geplaatst door: Franchising Belgium

Delhaize verkoopt haar dierenspeciaalzaak Tom&Co aan een investeringsgroep onder leiding van Lionel Desclée, een directielid van Delhaize. De merknaam blijft bestaan en de huidige winkels blijven gewoon open.

Delhaize heeft vanmorgen intern de beslissing gecommuniceerd dat de dierenspeciaalzaak Tom&Co wordt verkocht. Delhaize wil zich naar eigen zeggen nog meer toespitsen op het verkopen van voeding. Het beheren en verder uitbouwen van een dierenspeciaalzaak wordt daarom niet langer als een prioriteit beschouwd.

De overnemer van Tom&Co is PetSerCo, een investeringsgroep waarvan Lionel Desclée de voornaamste aandeelhouder is. Hij is huidig Senior Vice president bij Delhaize België en verantwoordelijk voor de zelfstandige winkels en de vastgoedactiviteiten. Lionel is de eindverantwoordelijke van Tom&Co in de directie van Delhaize en maakte in het verleden zelf deel uit van het operationele management van Tom&Co.

Met deze overname verwerft PetSerCo 100% van de aandelen van Tom&Co. Hoeveel hij daarvoor betaalt is niet bekend. Door deze operatie zal Lionel Desclée Delhaize verlaten. Zijn verantwoordelijkheden zullen verdeeld worden over Françoise Burlet en Kris Van Strydonck, dienhiermee ook toetreedt tot het directiecomité.

De overname gaat in vanaf het derde trimester van dit jaar. De merknaam Tom&Co zal blijven bestaan. Voor de werknemers en het
bestaande netwerk van Tom&Co winkels in België, Luxemburg en Frankrijk verandert er niets, zegt Delhaize.

Tom&Co werd opgericht in 1991 en maakt sindsdien deel uit van het winkelnetwerk van Delhaize België en Luxemburg. De keten telt vandaag 144 winkels in België, Luxemburg en Frankrijk waarvan 136 gefranchiseerde winkels en 8 eigen winkels.

Bron: www.gondola.be