Delhaize Supermarkt Genk wordt Proxy Delhaize Genk

Geplaatst door: Franchising Belgium

Delhaize kondigt aan dat de Delhaize supermarkt Genk vanaf 25 augustus 2016 als een franchise winkel Proxy Delhaize zal uitgebaat worden en dit op de huidige locatie. De huidige supermarkt blijft open voor de klanten tot en met 30 juni 2016.

In het sociaal akkoord van eind februari 2015 in het kader van het transformatieplan van Delhaize België werd vastgelegd dat de uitbating in eigen beheer van 9 supermarkten zou stopgezet worden en er hiervoor een zelfstandige uitbater, franchisenemer zou gezocht worden. Na supermarkt Verhaeren, Berlaar, Turnhout, Lommel, Oude Vest, Aarschot en La Louvière is dit al de achtste Delhaizesupermarkt waarvoor een franchisenemer is gevonden. Voor de winkel in Eupen loopt de procedure nog.

Om de nodige vernieuwingswerken te kunnen uitvoeren zal de winkel gesloten zijn vanaf 1 juli om opnieuw de deuren te openen op 25 augustus. De winkel zal in de toekomst dus uitgebaat worden door een zelfstandige franchisenemer en meer bepaald door Robin Geelen , versterkt met een regionale investeerder. Dhr. Geelen heeft al 18 jaar know how opgebouwd bij Delhaize en weet dus hoe een goede voedingswinkel moet beheerd worden.

Ze zijn terecht opgetogen : “De klanten gaan in de nieuwe Proxy terechtkomen in een hippe stadswinkel waar de nadruk ligt op kwaliteit en versheid door onze eigen beenhouwerij en traiteur afdeling. Winkelbeleving en service naar de klant staan centraal in deze nieuwe Proxy Delhaize franchisewinkel. Ook de stad Genk is zeer tevreden dat er een volledig nieuw winkelconcept zal komen voor de inwoners van Genk, inclusief de nodige tewerkstelling. We kijken enorm uit naar deze nieuwe uitdaging en zijn ervan overtuigd dat we, met de steun en expertise van Delhaize, van deze winkel een groot succes zullen maken.”

De winkel zal op de huidige locatie blijven : Stadsplein 15 in 3600 Genk

Bij het recruteren van de nieuwe medewerkers van de nieuwe AD Delhaize zal de zelfstandige franchisenemer vooral de nadruk leggen op de tewerkstelling in de regio Genk.

De huidige medewerkers van de bestaande supermarkt zullen tewerkgesteld worden in andere omliggende supermarkten van Delhaize.