Delhaize stelt franchisenemers gerust

Geplaatst door: Franchising Belgium

http://nl.storecheck.be/files/2014/11/Ruben-Dewaele.jpg

Ruben Dewaele (AD Delhaize): “Het gemotiveerde directieteam van Delhaize heeft ons verzekerd dat het voor ons alles zal doen wat mogelijk is, en ik geloof hen ook.”


Half november vond de traditionele jaarlijkse eindejaarsbeurs van Delhaize plaats, waarop de retailer zijn franchisenemers bijeenbrengt om hen het eindejaarsassortiment voor te stellen. Ruben Dewaele, die AD en Proxy Delhaizes uitbaat in de Noorderkempen (Arendonk, Retie, Dessel, Meerhout, Veerle, Westerlo) klinkt enthousiast.

“De ceo van Delhaize, Frans Muller, heeft zelf het woord genomen. In motiverende stijl heeft hij de aanpak van de huidige situatie en de toekomstplannen geduid. Delhaize beseft het belang van de aangeslotenen,” benadrukt Ruben Dewaele. “Een focus in de toekomst is dan ook een versterking van het partnerschap met de zelfstandigen.”

Klare wijn
Horen we daar geruststelling doorklinken? “Absoluut! In de voorbije maanden hebben we als zelfstandige Delhaize-winkeluitbaters een moeilijke periode gekend, vooral operationeel en logistiek. Dat is door de directie erkend en er is klare wijn geschonken over het vervolg. Er zijn maatregelen voorgesteld om ons succesrijk door de eindejaarsperiode te loodsen. Harde garanties zijn er niet, toezeggingen wel, van een gemotiveerd team dat ons verzekerd heeft dat het alles zal doen dat mogelijk is, en ik geloof hen ook,” aldus Ruben Dewaele.

http://nl.storecheck.be/files/2014/11/AD-Delhaize-Arendonk.jpeg

De AD Delhaize in Arendonk, een van de winkels die Ruben Dewaele uitbaat.

Schade valt mee

Zijn alle zorgen nu van de baan? “Er zijn duidelijk lessen getrokken uit de problemen. We blijven vanzelfsprekend alert en op onze hoede,” aldus Ruben Dewaele. Kan de spons over de voorbije periode, waarin het niet de zelfstandigen waren die de kat de bel aanbonden, maar waarin zij wel mee de klos van de situatie waren? “Wel, door onze eigen interne werking en met de inzet van alternatieve kanalen – met medewerking van Delhaize overigens – zijn we erin geslaagd om goed stand te houden. Operationeel is de belasting zwaar geweest, maar het economische resultaat voor oktober laat niet die grote schade zien.” Had u daarvoor gevreesd? “Toch wel,” geeft Ruben Dewaele toe, “maar we stellen vast dat we het vertrouwen van onze klanten zijn blijven genieten en we slagen erin om onze rekken goed gevuld te houden. We kijken de feestperiode die eraan zit te komen, vol goede moed en met vertrouwen tegemoet.” (jhv)

 

Bron Store check