Delhaize opent 600ste franchise winkel in Gent

Geplaatst door: Franchising Belgium

Delhaize opent aan de oude dokken in Gent haar 600ste franchise winkel. Het is niet alleen een mijlpaal voor de retailer, maar ook een bijzonder aantrekkelijke winkel.

136 jaar nadat de eerste zelfstandige Delhaize franchsiewinkel zijn deuren opende in het Luxemburgse Tintigny, rondt Delhaize de kaap van 600 zelfstandige franchisewinkels af met de opening van AD Delhaize DOK Noord in Gent. “Een speciaal moment in de geschiedenis van Delhaize”, aldus Denis Knoops (CEO Delhaize België & Luxemburg).

Deze 600 franchisewinkels bestaan uit 215 AD Delhaizes (waarvan 4 in Luxemburg), 226 Proxy Delhaizes (15 in Luxemburg), en 120 Shop&Go’s (20 in Luxemburg). De franchisenemers zijn dan ook een belangrijke motor achter de groei van Delhaize, weet Denis Knoops. “De zelfstandige uitbaters van Shop&Go, Proxy Delhaize en AD Delhaize hebben doorheen de jaren meegewerkt aan het succes van Delhaize. Dankzij hun dynamiek en flexibiliteit, de sterke band met de lokale gemeenschap en hun ondernemerschap weten ze hoe ze een succesvolle winkel kunnen uitbaten”, zei Knoops.

Oude dokken

De 600ste franchisewinkel Delhaize is trouwens niet zomaar een winkel. Het is een ruime, moderne winkel met eigen accenten én een bijzondere locatie. AD Delhaize Dok Noord bevindt zich in het nieuwe koopcentrum Dok Noord, op de site van de vroegere ACEC fabrieken waar momenteel een stadsvernieuwingsproject wordt uitgevoerd. Niet alleen een mooie omgeving, maar ook één waar binnenkort 1.500 nieuwe woningen vlakbij gebouwd worden. Klantenpotentieel genoeg dus voor Dominique De Loof en haar zoon Louis De Bel, de zelfstandige uitbaters van de ftranchise winkel.

Ruime gangen en aanbod

Delhaize_Gent1

Opvallend aan de winkel zijn de zeer ruime gangen en het al even grote aanbod. Op 1.580 vierkante meter worden hier 12.000 referenties aangeboden. “We bieden hier bijna het maximale aanbod van Delhaize aan”, aldus uitbater Louis De Bel.

Er is een groot aanbod in vers, met zelfs een aparte rayon voor biofruit- en groenten. Ook de wereldkeukenafdeling is uitgebreid, maar overal werd toch gekozen voor brede winkelgangen om het comfort voor de klant te verhogen.

Delhaize_Gent2

Uniek in deze franchise winkel is de bedieningsstand van de charcuterie, waar vleeswaren vers gesneden en gewogen worden op vraag van de klant.