Delhaize groep erkend als leider op het vlak van duurzaamheid door de Dow Jones Sustainability Index (DJSI)

Geplaatst door: Franchising Belgium

Delhaize Groep heeft het genoegen haar opname aan te kondigen in de 2015 Dow Jones Sustainability Index (DJSI), een belangrijke referentie voor investeerders die duurzaamheidsoverwegingen in acht nemen bij het samenstellen van hun portefeuille. 

Delhaize is één van de slechts vier distributeurs in de wereld en één van de slechts drie in Europa die worden opgenomen in de DJSI voor de sector “Food and Staples Retailing”. De Groep behaalde een totale score van 73, ruim boven het sectorgemiddelde van 43. De prestatie van Delhaize Groep was evenwichtig verdeeld over de drie dimensies (economische, ecologische en maatschappelijke dimensies).
 “Dit is een uitstekende verwezenlijking, die onze voortdurende inzet om koploper inzake duurzaamheid te worden in al onze markten, weerspiegelt”, verklaarde Frans Muller, Voorzitter van het Executief Comité en CEO van Delhaize Groep. “Wij zijn bijzonder trots op onze sterke prestaties in alle categorieën, en meer bepaald in het kader van onze strategische focus op de duurzame bevoorrading van onze huismerken en op ons afvalbeheer. Onze score is een weerspiegeling van de belangrijke inspanningen en investeringen die door de Groep en door onze 150 000 medewerkers over de hele wereld werden gedaan.” 
Frans Muller merkte op dat de “Supergood 2020 ambitie” van de Groep een belangrijke hefboom is binnen het strategische kader, de overkoepelende principes die de onderneming vorig jaar introduceerde. 
Bron : Delhaize