De franchiseformules Press Shop, Relay en Hubiz rekruteren via Franchising Belgium !

Geplaatst door: Franchising Belgium

De bezoekers van de laatste Franchising Belgium Day, die doorging op 28 februari 2019 in Ekeren, hadden bij de exposanten de relatief discrete Ubiway-stand opgemerkt. Maar wie is Ubiway en wat doen ze precies? 

Een kleine terugblik om beter te begrijpen

In februari 2016 nam bpost de Belgische activiteiten van het Franse Lagardère over. Het bedrijf heeft sindsdien zijn naam veranderd in Ubiway. Deze operatie, paste perfect in de strategie van bpost om zijn groei te diversifiëren en te versnellen en biedde zijn klanten een grotere nabijheid en gemak.

Via zijn afdeling Distributie organiseert Ubiway ook de distributie van kranten en tijdschriften via AMP (de grootste nationale en internationale persdistributeur in België) naar meer dan 5.300 verkooppunten. Meer recentelijk heeft zij onder de naam Kariboo een netwerk van bijna 1000 pakketverzamel- en distributiepunten in ons land ontwikkeld.

Via haar Retail divisie (Ubiway Retail) is Ubiway actief in de lokale travel retail en retail, met name in stations, luchthavens, stadscentra, winkelcentra en snelwegen, en exploiteert zij rechtstreeks een netwerk van bijna 200 ideaal gelegen verkooppunten onder de naam Press Shop, Relay, Hubiz, waarbinnen zij een grote verscheidenheid aan essentiële producten en diensten distribueert, naast de pers.

Dagelijks bezoeken bijna 124.000 klanten de merken van de groep.

Het Ubiway Retail-universum in 2019

Met meer dan 200 winkels neemt de omzet en het verkeer van Ubiway Retail toe, wat een weerspiegeling is van de betrokkenheid van de consument bij zijn concepten en het succes van zijn diversificatie.

Ubiway Retail is optimistisch over de toekomstige ontwikkeling en is met een team van zo’n 95 medewerkers begonnen aan een grondige voorbereiding voor de toekomst.

De veschillende oncepten van Ubiway Retail

Press Shop

image.png

Het Press Shop netwerk heeft bijna 150 verkooppunten in stadscentra, dorpen, snelwegen, winkelcentra, ziekenhuizen en internationale instellingen.

Naast alle traditionele producten die door een krantenwinkel worden aangeboden, biedt de Press Shop een breed scala aan andere producten en diensten, zoals cadeaus, telefoonaccessoires, gadgets, briefpapier, tabak, kant-en-klare voorverpakte levensmiddelen, kleine salades, zuivelproducten, fruit, pasta, warme en koude dranken. In sommige verkooppunten zijn verse broodjes verkrijgbaar.

Veel van hen hebben ook een bpost ophaalpunt of Kariboo plek voor het ontvangen en verzenden van pakketten.

Het concept van de Press Shop evolueert positief en blijft een sterk en populair merk voor de consument. Ubiway Retail wil blijven voortbouwen op de sterke punten van het netwerk (nabijheid, snelheid van dienstverlening,…) en het verder ontwikkelen naar meer service en diversificatie om beter te kunnen inspelen op de veranderende behoeften van de consument.

Relay

image.png

Het Relay-netwerk is een bekend concept in België (4 in de luchthaven van Zaventem en een 35-tal in de NMBS-stations en internationaal. Dit concept is gewijd aan nieuws en gemak in vervoersgebieden (stations, luchthavens en metrostations) waar langeafstandsreizigers de meerderheid van de passagiers uitmaken.

Het concept is internationaal en zijn identiteit is gemakkelijk herkenbaar met hetzelfde logo, hetzelfde type interieurindeling en snelle service aan de kassa.

Voor meer informatie over Press Shop en Relay, klik hier.

Hubiz

image.png

Met inmiddels 15 verkooppunten heeft Ubiway Retail zijn Hubiz-concept in de NMBS-stations geïmplementeerd. Dit concept combineert de traditionele producten van Relay (pers, tabak, loterij) met een breder scala aan voedingsmiddelen om beter te kunnen voldoen aan de behoeften van consumenten in de switchomgeving.

In 2019 zal Ubiway Retail verder bouwen aan dit concept door het uitgebreider aan te passen aan de behoeften van lokale klanten.

Voor meer informatie over het Hubiz-concept, klik hier.

 De flagship store Ubiway in het winkelcentrum De Munt

image.png

Voetgangers die het deel van de Brusselse voetgangerszone tegenover het nieuwe winkelcentrum De Munt betreden, zullen ongetwijfeld worden aangetrokken door de gevel van de nieuwe flagshipstore van Ubiway Retail onder het concept Ubiway.

image.png

Deze nieuwe winkel met een modern en aantrekkelijk design, die in december 2017 werd geopend, brengt verschillende activiteiten samen: pers, food en coffeeshop. Een ruimte waar u kunt ontbijten en lunchen, werken met Wi-Fi.

gratis, vindt u de dagelijkse en wekelijkse pers, smartphoneladers, frisdranken en snelle snacks voor alle tijden van de dag. Deze winkel-boetiek in het tijdperk van de tijd bevindt zich momenteel in de testfase.