De franchiseformule Tom&Co werkt aan webshop

Geplaatst door: Franchising Belgium

Naar aanloop van de fusie met Ahold, verkocht Delhaize een goed jaar geleden haar dierenspeciaalzaak de franchiseformule Tom & Co aan PetSerCo, een investeringsgroep onder leiding van Lionel Desclée. Desclée was tot dan Senior Vice president bij Delhaize België en verantwoordelijk voor de franchisewinkels en de vastgoedactiviteiten. Hij was de eindverantwoordelijke van het franchisenetwerk Tom&Co in de directie van Delhaize en maakte in het verleden zelf deel uit van het operationele management van Tom&Co.

Met de overname werd hij vorig jaar CEO van het franchisenetwerk Tom & Co, en als topman wil hij de dierenwinkelketen nu betere wapenen tegen de concurrentie van online retailers. In een interview met Trends/Tendances zegt Desclée dat deze “pure players” de grootste concurrenten zijn van zijn franchiseketen.

Om sterker te staan tegen de online spelers, gaat Tom & Co ook zelf een webshop lanceren. “Wij zijn aan een omnichannel aanbod aan het werken. Het idee is om klanten de mogelijkheid te geven om online te kopen en hun bestellingen aan huis of in de winkel te leveren, maar ook om in de winkel te kopen en aan huis te laten leveren, enzovoort. Alle mogelijkheden zijn open. We zouden op die manier ook ons aantal referenties aanzienlijk kunnen uitbreiden”, zegt Desclée in het magazine.

De topman van het franchisenetwerk Tom & Co benadrukt tegelijkertijd dat het fysieke verkooppunt onmisbaar blijft, vooral door de expertise die er aangeboden wordt. Desclée wil daarom ook verder inzetten op advies en diensten in de Tom & Co-franchisewinkels. Vandaag is het al in sommige vestigingen mogelijk om je huisdier te laten trimmen, te verzekeren of om depersonaliseerde halsbandjes te laten maken.

Bron:Gondola

Voor meer informatie over het franchiseconcept Tom&Co, klik hier.