De franchiseformule Brownies&downies : Na België nu ook in Zuid-Afrika

Geplaatst door: Franchising Belgium

Een Nederlandse franchiseformule ontwikkelt zich in België
 
Franchising-Belgium.be kondigde afgelopen maand november aan dat het Nederlandse franchiseconcept ” Brownies&downies ” zich in België ontwikkelt. Brownies&downies wordt gekenmerkt door het aanwerven van personeel, getroffen door het Downsyndroom (trisomie 21), in haar restaurants.
 
De franchiseformule werd opgericht in Veghel, Noord-Brabant (in Zuid- Nederland) door Thijs Swinkels en Teun Horck. Het netwerk ontwikkelde zich ondertussen al tot een 30-tal restaurants.
 
De eerste Belgische franchise koffieshop wilde eind vorig jaar zijn deuren openen in Turnhout, echter omwille van een aantal belemmeringen kwam de opening uiteindelijk niet tot stand.
 
Nu is het wachten tot 5 maart 2016 om het eerste Belgische franchiseverkooppunt te ontdekken dat haar deuren zal openen in de provincie Antwerpen te Baarle-Hertog, een Belgische gemeente van minder dan 8km² met zo’n 2.000 inwoners die uit gescheiden delen bestaat in de Hollandse gemeente Baarle-Nassau ; de Belgisch-Nederlandse landsgrenzen lopen er door de straten en huizen.
 
Brownies&downies opent eveneens een franchiseverkooppunt in Zuid-Afrika
 
Bownies&downies opende begin deze maand februari een franchiseverkooppunt in Zuid-Afrika in het centrum van Kaapstad. Franchisenemer Wendy Vermeulen is afkomstig uit de geboortestad van de franchiseformule, Veghel.
 
Franchisenemer Wendy Vermeulen had als socio-pedagoge de gelegenheid een stage te lopen van vijf jaar in een Zuid-Afrikaanse school voor kinderen met intellectuele beperkingen. Gezien in dit land, deze groep jongeren na hun 18 jaar een beperkt aantal mogelijkheden hebben, besloot ze aan te tonen dat dit kon veranderen door een eerste Brownies&downies te openen.
 
In tegenstelling tot de Nederlandse en Belgische vestigingen die openen voor de lunch opent Wendy vanaf 6u30 ‘s morgens voor het ontbijt. Dat om te voldoen aan de noden van het cliënteel dat al vroeg aan de slag gaat in het stadscentrum.
 
De oprichters van de franchiseformule gaan in april naar Zuid-Afrika om de mogelijkheden tot uitbreiding in het land te onderzoeken.