De franchiseformule Balls&Glory lanceert dame blanche bal voor chocolate lovers

Geplaatst door: Franchising Belgium

Chef Wim Ballieu had tijdens de corona-lockdown extra tijd om te fantaseren over hoe de ideale zomerkaart bij zijn franchiseformule Balls & Glory eruit zou moeten zien.

Met grote voorsprong heeft hij 1 favoriet dessert: dé dame blanche, mét Belgische chocolade natuurlijk.

Hij ging samen met room-ijs-bereider Missault uit Brugge de uitdaging aan om deze klassieker in een Balls & Glory jasje te gieten: het resultaat is een dome van Callebaut chocolade gevuld met dé beste vanille-roomijs. De warme chocoladesaus wordt bovenop deze ball gegoten, waardoor de dame blanche zich “opent”.

Net als in onze eigen bereidingen, gaan we ook in onze samenwerkingen op zoek naar vakmanschap. Dat bracht ons al snel bij het team van Roomijs Missault.

Het verhaal van Missault start in het Brugge van 1945. Meester-roomijsbereider Cyriel Missault begint er zijn eigen ijsatelier, een jongensdroom die in vervulling gaat. Zijn couture de glace groeit in no time uit tot een begrip in de wijde omgeving van zijn thuisstad. Intussen is Missault een gevestigde waarde in heel Vlaanderen.

Natuurlijke grondstoffen, subtiele smaken, texturen en elegante vormen vinden hun weg naar leuke combinaties met een uiterst fijne afwerking. Nu, 75 jaar later, zijn deze waarden de stevige basis voor hun desserts, ijstaarten, buches, verse vruchtensorbet en ambachtelijk roomijs. Deze heerlijke chocoladebal met vanille-ijs is het nieuwste resultaat van dit creatieve vakmanschap die te ontdekken is op de zomerkaart van Balls& Glory.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Balls&Glory, klik hier.