De Carrefour Market in Genval legt een permacultuur moestuin aan

Geplaatst door: Franchising Belgium

De franchisewinkel Carrefour Market Mazerine in Genval heeft in de buurt van de winkel een permacultuur moestuin aangelegd. De franchisenemer, Thibaut Vankeerbergen, van deze winkel die in 2020 gerenoveerd werd, wil aantonen dat het mogelijk is om anders te consumeren door de sociale band te herstellen via gemeenschappelijke waarden zoals kwaliteit, de korte keten en een eco-verantwoorde aanpak.

Verschillende initiatieven zijn voorzien in dit project: het planten van fruitbomen, het zaaien van  groenten en de bouw van twee grote serres eind mei 2021. In de moestuin zullen er niet alleen seizoensproducten en vergeten groenten te vinden zijn, maar zal er ook plaats zijn voor bijenkorven. Daarnaast zullen er ook kippen gehouden worden.

Deze moestuin kadert perfect in het Act For Food-programma van Carrefour: dit project heeft zowel een filosofische als sociale en pedagogische reikwijdte. De buurtbewoners en scholieren worden namelijk uitgenodigd om er te komen werken en om de vruchten van hun werk te plukken.

Het doel is om op termijn meer dan 2 ton fruit en groenten te kweken per jaar.

De oogst zal verkocht worden in de winkel, maar dat is niet alles. Dit initiatief geeft aan sociaal geïsoleerde mensen, mensen zonder werk of mensen voor wie de arbeidsmarkt moeilijk toegankelijk is, de mogelijkheid om deel te nemen aan een verrijkende activiteit. Ze kunnen actief meewerken aan de welvaart van de moestuin en vertrekken met een schat aan ervaring en de vruchten van hun eigen werk in de vorm van een mandje met groenten en fruit, eieren, etc.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Carrefour Market, klik hier.