De allereerste Vanden Borre Kitchen opent haar deuren

Geplaatst door: Franchising Belgium

Vanden Borre heeft de eerste vestiging van haar nieuwe keukenenseigne geopend in Drogenbos. De retailer werkt voor Vanden Borre Kitchen samen met FBD, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in keukenretail via franchising.

Vanden Borre, dat deel uitmaakt van het Franse Fnac/Darty, en de groep FBD bundelen de krachten en richten samen hun pijlen op de nieuwe keukenspecialist Vanden Borre Kitchen. Enerzijds is er de expertise van Vanden Borre met heel wat knowhow en vakkennis. Anderzijds de ervaring van FBD die gespecialiseerd is in de keukenretail via franchising en mee achter ketens als Ixina en Eggo zit.

vdbkitchen_facade

“Deze samenwerking is het resultaat van een lange denkoefening om onze klanten een optimale service te kunnen bieden met de sterktes die we reeds in huis hadden. De klanten van Vanden Borre Kitchen zullen dus genieten van de expertise van onze twee groepen,” zegt Charles-Henri de Maleissye, Managing Director bij Vanden Borre.

Service op maat

De nieuwe keukenspecialist wil naar eigen zeggen inspelen op de groeiende vraag naar persoonlijke service op maat. Zo kunnen klanten zowel de diepte en hoogte van de meubels kiezen om hun ideale keuken te ontwerpen. Ook bij het kiezen van kleuren kunnen klanten hun creativiteit de vrije loop laten voor zowel de binnen- als buitenkasten. Daarnaast voorziet het merk een uitgebreid aanbod van unieke werkbladen.

In de nieuwe winkel in Drogenbos etaleert Vanden Borre Kitchen zelfs enkele  functionaliteiten op basis van specifieke behoeften van klanten. Zo stellen ze bijvoorbeeld ‘Familie & veiligheid’ voor, waarbij de ontwerpers rekening hielden met ouders en hun  kinderen, en de keuken ‘Ergonomie’ waarin alles kan worden aangepast aan de morfologie van de gebruikers.

5 openingen per jaar

Het nieuwe enseigne wordt gelanceerd met de opening van de eerste winkel in Drogenbroek. De winkel heeft een showroom van 450 vierkante meter en wordt uitgebaat door de ervaren franchisenemer Patrick Smulders en zijn vennoot Nicolas Bontinck. Vanden Borre zegt voor haar keukenwinkelketen vooral te zullen samenwerken met lokale franchisenemers zoals hen. “Dé manier om steeds dicht bij de klant te zijn,” klinkt het.

Vanden Borre Kitchen plant om jaarlijks vijf winkels te openen. Daar hebben de Kitchen Market-winkels die Vanden Borre in Wallonië gaat overnemen mogelijk iets mee te maken.

Voor meer informatie over de franchiseformule Vanden Borre Kitchen, klik hier.