Contactloze betalingsmogelijkheid verhoogd voor handelaars

Geplaatst door: Franchising Belgium

De betaalspecialist CCV heeft een verhoging van het plafond voor contactloze betalingen in de detailhandel aangekondigd met ingang van 14 april. Dit is goed nieuws voor franchisenemers die open blijven voor klanten tijdens de Covid-19 epidemie.

Het transactieverwerkende bedrijf CCV drong al enige tijd aan op een verhoging van de drempel voor contactloze betalingen voor de gehele commerciële sector. Deze limiet, die momenteel is vastgesteld op 25 euro, zal binnenkort worden verhoogd tot 50 euro.

De Belgische betalingsspecialist bevestigt dat het maximumbedrag voor contactloze betalingen in winkels vanaf 14 april zal worden verhoogd, ook al zijn de contante betalingen complexer geworden sinds de verspreiding van het coronavirus.

Deze maatregel, die zeer nuttig is voor de volksgezondheid in deze tijd van epidemie, is goed nieuws voor de sector en meer in het bijzonder voor de franchisenemers die hun zaak mogen open houden.

Concreet betekent de nieuwe beslissing dat klanten voor grotere aankopen kunnen betalen zonder dat ze de pincode op de betaalterminals hoeven in te voeren.

Ter herinnering, de contactloze betaalmethode werkt op basis van “NFC” (Near Field Communication) technologie, die niet alleen voor betaalkaarten wordt gebruikt.

Het wordt ook gebruikt voor vervoersbewijzen (type Mobib), toegangskaarten of autosleutels.

Dimitri Beck, CEO van CCV is tevreden met de verhoging van het plafond voor contactloze betaling in de strijd tegen het virus: “Dit is de enige eerlijke beslissing die mogelijk is. En we zijn nog steeds voorstander van een Belgische betalingsvereniging, op te richten naar het voorbeeld van de Nederlandse, waardoor de sector in de toekomst sneller kan ingrijpen.

Het bedrijf bevestigde ook dat het “de nodige stappen onderneemt om deze verhoging van de transactiebedragen te integreren in de door het bedrijf beheerde betaalterminals”.