Comeos : Solden, +10% na twee weken

Geplaatst door: Franchising Belgium

De eerste twee soldenweken waren een succes: handelaars noteren een omzetstijging van 10%. Dat blijkt uit een rondvraag van Comeos, de federatie voor handel en diensten.

Het warme weer van de eerste soldendagen bleek een meevaller voor de handelaars: klanten zochten verkoeling in de winkels, die voorzien zijn van airco. Bovendien kochten ze onmiddellijk veel: de zakken waren goed gevuld. Hierdoor noteren de handelaars een omzetstijging van 10%. Dit cijfer wordt bevestigd door Worldline: het aantal transacties steeg met 8% vergeleken met de twee eerste soldenweken vorig jaar.

Zomerstuks vliegen de deur uit

Dankzij het overwegend mooie weer vliegen zomerstuks de deur uit. Vooral goedkope stuks, zoals T-shirts en shortjes, doen het goed. Stocks hiervan worden steeds kleiner, dus wie nog een leuk zomers T-shirt op de kop wil tikken, moet er snel bij zijn.

Tweede afprijzing: extra korting op blazers en broeken

De solden lopen nog tot het einde van de maand. Dankzij de tweede afprijzing zijn soldenstuks vanaf nu nog goedkoper. Bovendien liggen er nog veel klassieke stuks, zoals blazers en broeken, in de rekken. Opvallend: ook de nieuwe collectie verkoopt goed.

Bron : Comeos