Club Med opent een tweede franchiseverkooppunt in Knokke

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het Franse bedrijf, Club Med dat “all-inclusive” vakanties aan biedt in clubverband is eind 2015 in zee gegaan met Jetexpress in Knokke voor zijn tweede franchiseverkooppunt in België.

Het franchise systeem heeft zich al enkele jaren bewezen in Frankrijk, waar zij reeds een 20-tal franchiseverkooppunten hebben. De groep wil via dit succes ook onder franchise uitbreiden in België: “We hebben gezien dat het concept goed werkt, we hadden een uitstekende feedback van klanten. Dit liet ons toe om onze zichtbaarheid in gebieden waar we nog niet echt aanwezig waren te verhogen. Bovendien is de Belgische markt nog steeds de op één na grootste markt in de wereld voor de verkoop van Club Med. “Zegt Julien Tilkiens, hoofd van de Partner Relations bij Club Med.
Een logische franchisenemer
Jetexpress is een van de beste verkopers voor Club Med in Brussel. De partner opende hiermee zijn achtste filiaal en haar eerste verkooppunt in franchise. Door hun meerdere jaren samenwerking was de keuze van de franchisenemer heel natuurlijk, vermelde franchisenemer, Gabriel Jacobs: “Het is een product dat we meteen goed kennen. Wanneer dit project gegroeid was om in België via franchising te ontwikkelen, wendden zij zich tot ons. En wij hebben natuurlijk deze kans als nieuwe uitdaging niet laten liggen. Voor het imago van de groep, is het altijd goed om te worden geassocieerd met een groot merk in de toeristische markt. De regio is ideaal, dit zijn nieuwe klanten. 

Een franchise-systeem toegepast op lange termijn?
Club Med heeft meteen de grote stap gemaakt door het openen van twee franchise winkels. De Franse firma wil graag in een eerste fase de marktontwikkelingen op het gebied van sales en customer-inkomsten testen.” Als deze positief is zal Club Med zeker overwegen om andere franchiseverkooppunten te openen. Want er zijn zeker nog potentiële gebieden in België. “Zegt de heer Tielkens. Zowel de franchisenemer die de franchisegever zijn tevreden met deze samenwerking, werd benadrukt door de Relation Manager van Club Med: “Dit is een heel belangrijk project voor Jet Express en Club Med. We zijn ervan overtuigd dat het gebied en de samenwerking een succes zal worden. Knokke heeft een groot potentieel met een goede zichtbaarheid. In dit gebied is er een mogelijkheid om groei en rekrutering van nieuwe klanten die boven het gemiddelde liggen.