Cash Converters opent franchisewinkel in Vilvoorde.

Geplaatst door: Franchising Belgium

                Het Australisch franchiseconcept “Cash Converters”, tweedehandszaak, opent morgen, 29 januari 2015, haar deuren in Vilvoorde aan het Shopping Rooseveltcenter Mechelsesteenweg 30.

Cash Converters, met meer dan 700 vestigingen verspreid over de hele wereld, opende zijn eerste winkel op Belgische bodem in 1997. Sindsdien kende de groep een sterke groei in Brussel en Wallonië. Het Belgische filiaal van de groep telt vandaag in totaal 26 winkels in België, waarvan slechts twee in Vlaanderen, een in Antwerpen en een in Drogenbos. “Onze verdere uitbreiding op Vlaamse bodem is vandaag dé prioriteit van de groep” stelt Kurt Rens, de nieuwe General Manager van Cash Converters België.

 

Rens zag afgelopen jaren immers veel beweging ontstaan rond de tweedehands in Vlaanderen en is daarom overtuigd dat Cash Converters er over een groot groeipotentieel beschikt. “Je hoeft maar te kijken naar het succes van de aan-en verkoop van tweedehandsgoederen via Internet in Vlaanderen, om in te zien dat dit marktsegment geen taboe meer is.”

Om zich optimaal voor te bereiden op een grondige uitbreiding in het Vlaamse landsgedeelte, besliste Cash Converters ook om op een Vlaamse partner, Retail Office, beroep te doen om het bestaande winkelconcept te vernieuwen. Dit nieuwe concept wordt eind januari gepresenteerd aan het grote publiek via de opening van een eigen Vlaamse winkel in eigen beheer in Vilvoorde. De keten voorziet de komende jaren een verdere uitbouw van ongeveer vier winkels per jaar in Vlaanderen, en is vandaag actief op zoek naar geschikte panden rond de grootsteden. Daarnaast wordt gewerkt rond de verdere ontwikkeling van het bestaande franchise netwerk in Brussel en Wallonië.