Cash Converters Belgium verwerft 13 van haar franchisewinkels

Geplaatst door: Franchising Belgium

Overname van de master-franchisegever door een groep privé-aandeelhouders

De directie van Cash Converters Belgium – marktleider in de aan- en verkoop van tweedehandsartikelen en master-franchisegever van de keten in België – kondigt de overname aan van 13 van haar franchisewinkels. Het Belgische Cash Converters netwerk bestaat voortaan uit 13 eigen winkels en 21 franchisewinkels. Een ‘gemengd’ netwerk dus, net zoals in de meeste andere Europese landen waar de keten actief is.

Daarnaast wordt Cash Converters Belgium zelf overgenomen door een groep privé-aandeelhouders met een pak ervaring in de retail- en KMO-sector. De directie van de groep wordt toevertrouwd aan Kevin Kaeses die voorheen ook al Algemeen Directeur van de Belgische franchisegever was. Benoit Ghiot, de voormalige CFO van D’Ieteren en CEO van Alcopa, werd benoemd tot voorzitter van de groep en zal de nieuwe aandeelhouders vertegenwoordigen. Het doel van deze overname is niet alleen om de dienstverlening voor de klanten verder te ontwikkelen, maar ook om de expansie van de keten op de Belgische markt te ondersteunen.

Duurzaam én goed voor de portemonnee

Cash Converters werd in 1984 opgericht in Australië en groeide al snel uit tot wereldwijd marktleider in de aan- en verkoop van kwaliteits-tweedehandsartikelen. Vorig jaar telde de keten in ons land meer dan 1,4 miljoen klanten en meer dan 2 miljoen producten kregen een tweede leven dankzij de  verkoop in één van 34 de winkels. Cash Converters draagt zo direct bij tot het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de Belgische consumenten. Naast het duurzaamheidsaspect, vaart ook de portemonnee van de klanten er wel bij aangezien ze kwaliteitsvolle tweedehandsproducten kunnen kopen voor een fractie van de nieuwprijs.

Kevin Kaeses, Algemeen Directeur van Cash Converters Belgium, is heel blij met de komst van de nieuwe aandeelhouders: « De 34 Belgische verkooppunten van Cash Converters doen het al uitstekend met een omzetgroei van 5% sinds begin dit jaar. Met de nieuwe aandeelhouders zijn we in staat om deze dynamiek nog te versterken.»

 

 

Menselijk kapitaal en ontwikkeling

Ook Benoit Ghiot, voorzitter van de groep, toont zich ambitieus: « Ik ben onder de indruk van de kwaliteit en het enthousiasme van de teams en de franchisenemers. Door de overname van de 13 franchisewinkels zullen we veel nieuwe initiatieven kunnen ontwikkelen om de dienstverlening naar onze klanten toe uit te breiden en ons marktleiderschap in België te versterken. »

 

 

Over Cash Converters

Cash Converters, de wereldleider in aan- en verkoop van kwaliteits-tweedehands, werd in 1984 opgericht in Perth (Australië). De groep telt wereldwijd meer dan 800 winkels. Cash Converters koopt en verkoopt een zeer ruim gamma bijna-nieuwe producten, voornamelijk in de multimedia  (smartphones, laptops en tablets, HIFI, TV, DVD’s, fotografie,…), videogames, muziekinstrumenten, klein huishoud-elektro, sport, doe-het-zelf, tuinartikelen en juwelen. De eerste Belgische Cash Converters opende in 1997 de deuren en vandaag telt de keten 34 verkooppunten in ons land met in totaal 250 werknemers. Daarmee is de keten al meer dan 20 jaar actief in de Belgische circulaire economie.

Cash Converters telt meer dan 1,4 miljoen Belgische klanten die er elk jaar gemiddeld meer dan 2 miljoen artikelen kopen en verkopen