Carrefour opent een Express franchisewinkel in het nieuwe ziekenhuiscomplex Delta in Oudergem

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op vrijdag 8 december opende Carrefour een nieuwefranchisewinkel in het nieuwe ziekenhuiscomplex Delta van de groep CHIREC in Oudergem. Dat brengt het aantal Express franchisewinkels in een ziekenhuis op 5, plus één in Jette, gelegen tegenover het AZ Brugmann, dat dezelfde specifieke producten en diensten aanbiedt. Carrefour plant in 2018 nogfranchisewinkels in ziekenhuizen te openen.

Assortiment op maat
Het franchiseconcept Express past perfect in een ziekenhuis, dankzij het basisassortiment en de specifieke referenties die aan de vragen van die klanten zijn aangepast.

Het is duidelijk dat deze franchisewinkel aan de noden beantwoordt van de patiënten, hun bezoekers, het verplegend en administratief personeel, dokters en zelfs buurtbewoners. De winkel is goed zichtbaar van op straat en voor iedereen open.

Het ziekenhuiscomplex Delta van de groep CHIREC telt vandaag al 500 bedden en is berekend op 110.000 ziekenhuisopnamen en 100.000 interventies op de spoedafdeling per jaar. Op termijn zouden er ook een rusthuis en appartementen komen.

Experts aan boord
Dat is alvast de mening van Catherine Berrocal, de franchisenemer van de winkel. En ze weet waarover ze praat ! Zij is een oud-medewerkster van Carrefour en echtgenote van een voormalige expansionnist bij Carrefour, die in 2013 in het UZ Sint-Lucas de eerste Carrefour Express in een Brussels ziekenhuis opende. Eerder dit jaar opende hij zijn 2de Express in een ziekenhuis: de Express Tivoli in La Louvière. Voor dit koppel, dat zich expert bij Carrefour en in franchisewinkels en ziekenhuizen mag noemen, was de opening in Delta een niet te missen opportuniteit.

Goed ingericht
De naam Carrefour Express zegt het al. In deze winkel is alles in het werk gesteld opdat de klant zijn boodschappen gemakkelijk, snel, in een aangenaam kader kan doen. Met een commerciële oppervlakte van 220 m² is de Express Delta zeer ruim waardoor men er 3 kassa’s kon installeren voor het comfort van de klanten. Alle klassieke betaalkaarten worden aanvaard, ook maaltijdcheques en contactloze betaalmiddelen.

Maximale beschikbaarheid
Ook hier beantwoordt Carrefour Express de vraag van de klanten. Zo kunnen ze op hun Carrefour Express rekenen in de week, ’s avonds en op zon- of feestdagen. Dit voor een last minute aankoop, wanneer ze een onvoorzien etentje improviseren, bloemen of een geschenkje willen geven.

Extra werkgelegenheid
De opening van deze nieuwe winkel heeft ook gezorgd voor extra werkgelegenheid. Zo opent het met 10 nieuwe medewerkers, waaronder de franchisenemer Gérard Daxhelet.

Carrefour is al 10 jaar in ziekenhuizen aanwezig met Express winkels in Luik (Hôpital La Citadelle), Brussel (Sint-Lucas, Brugmann en Delta), La Louvière (Tivoli) en Kortrijk (AZ Groeninge).

Voor meer informatie over het franchiseconcept Express , klik hier.