Carrefour Express pakt uit met nieuw concept

Geplaatst door: Franchising Belgium

Carrefour heeft vandaag zijn eerste Express-franchisewinkel volgens het nieuwste concept gelanceerd in het centrum van Brussel. Daar vinden klanten naast basisproducten, ook een uitgebreid gamma aan verse, gezonde producten en handige diensten. Bovendien is er ook een eetgedeelte aanwezig in de winkel. 

Het einde van het jaar mag dan wel bijna in zicht zijn, toch kon Carrefour het niet laten om vandaag zijn Express-franchisewinkel met hun nieuwste concept te openen in het centrum van Brussel. De franchisewinkel, die gelegen is in de Koloniënstraat en zich uitstrekt over 200 m2, is verspreid over 3 verdiepingen. Op de begane grond vinden klanten een gamma aan kruidenierswaren voor de dagelijkse boodschappen, veel ruimte voor verse producten, en een scala aan handige diensten (lotto, verkoop van iTunes- en gsm-kaarten, …). In de mezzanine vinden ze tot slot een eetgedeelte, waar ze in een lounge-achtige omgeving kunnen genieten van een hapje en een drankje, maar er ook gezellig een babbeltje kunnen slaan.

Urban concept

De moderne winkel straalt een warme sfeer uit, met een tijdloze, authentieke en natuurlijke inrichting. De frisse look creëert een unieke identiteit en laat ruimte voor ontdekking en plezier. “Het urban concept met een positionering tussen horeca en retail met toegankelijke prijzen is ideaal voor een pauze, ontmoetingen of zelfs om er te werken”, verduidelijkt Carrefour. Het aanbod is afgestemd op de personen die in een van de nabijgelegen kantoren werken, studenten, toeristen, reizigers en voorbijgangers.

Mensen die in de nabijgelegen kantoren werken, kunnen ook hun bestelling plaatsen voor de lunch of een vergadering. De winkel heeft als doel het klantentraject te vereenvoudigen en biedt betaaloplossingen via self check-out kassa’s. Een aparte kassa is bovendien voorzien voor mensen die gaan eten in de mezzanineruimte.

Gezonde maaltijden

Met zijn nieuwe Express franchisewinkel wil Carrefour inspelen op de steeds grotere vraag naar gezonde maaltijdoplossingen met verse ingrediënten, die bovendien lokaal geproduceerd en ter plaatse bereid zijn. Zo kan de klant kiezen uit een compleet en kwalitatief gamma aan smaakvolle en gezonde maaltijden en snacks, om ter plaatse, op kantoor, thuis of onderweg op te eten. De winkel wil praktische oplossingen aanreiken die snel geconsumeerd kunnen worden en bovendien nadruk leggen op nieuwe tendensen en milieuaspecten, zoals verantwoord eten, bio en gezondheid, weinig of geen verpakking en recycling.

Naast gezonde maaltijden vinden klanten ook een heleboel bereide maaltijden zoals soep, pizza’s, belegde sandwiches, ovenschotels, een salad bar met zelfbediening of het volledige gamma Lunch Time en Apéro Time. Dit wordt aangevuld met ter plaatse gebakken producten en een reeks bioreferenties in de bakkerijafdeling, een uitgebreid aanbod aan Carrefour Bio-producten en bionoten of -granen beschikbaar in de bulkmuur, voorgesneden fruit, aromatische koffie in zelfbediening ook om mee te nemen, een waaier aan lokale producten met focus op Belgische specialiteiten, alsook fruitsappen, smoothies en andere dranken.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden van Carrefour Express, klik hier.