Carrefour België telt vandaag 300 Carrefour Express-franchisewinkels

Geplaatst door: Franchising Belgium

Carrefour België is trots om de opening van haar 300e  franchisewinkel te vieren in aanwezigheid van de Burgemeester van de Stad Brussel, Philippe Close, op een kleine receptie. Deze mijlpaal is belangrijk in de groei van haar franchisenetwerk, want in de nieuwe Express, gelegen aan de Froissartstraat in het hart van de Europese wijk, het concept van een winkel met veel passageklanten volledig geherdefinieerd. Deze 300e Express is ook de 92e Express-franchisewinkel in het Brussels Gewest (19 gemeenten). 

Sinds de start van het franchisenetwerk Express in 1997 zijn de look, het assortiment en de diensten voortdurend geëvolueerd om de verwachtingen van de klanten nog beter in te lossen en om aan de noden van de wijk te beantwoorden.

Express van de laatste generatie
De naam van de franchisewinkels van Carrefour zegt het al: in een Carrefour Express ligt de aandacht in de eerste plaats op snel en efficiënt winkelen in een aangename omgeving. Sinds het begin is er een tweeledig assortiment bij Carrefour Express:

  • Enerzijds is het gamma gericht op het bieden van snelle maaltijdoplossingen, op gelijk welk moment van de dag. Zowel wie op zoek is naar een croissant, een broodje en een vers fruitsapje voor zijn ontbijt of lunch, als wie ’s avond op de terugweg van kantoor een kant-en-klare maaltijd of verse ingrediënten wil om zelf te kokkerellen, is bij Carrefour Express aan het juiste adres.
  • Anderzijds vormt een Carrefour Express-franchisewinkel ook de winkel bij uitstek als je snel iets wil aankopen dat je vergeten bent of dat je onverwacht nodig hebt. Het zeer uitgebreide en doordachte assortiment omvat een compleet aanbod dat de belangrijkste behoeften van de consument dekt. Onverwacht een feestje en nog een leuk cadeautje nodig? Ook hiervoor heeft Carrefour Express een oplossing.

In de loop der jaren zijn de consumptiegewoonten veranderd. Het franchiseconcept van Express heeft zich gespecialiseerd (in woonwijken, steden, on the go, …) en is nu aanwezig in ziekenhuizen, treinstations, metro, tankstations,…
Ook de maaltijdoplossingen zijn gevarieerder. Vandaag nemen ze in sommige winkels bijna de hele oppervlakte in, zoals in de nieuwste generatie Express Froissartstraat. Express zet een premiumaanbod (wijn, chocolade), lokale, Belgische, biologische producten en producten rond gezondheid en welzijn in de kijker . Er werden ook veel diensten toegevoegd om het leven van klanten te vergemakkelijken (lounge, gratis wifi, thuisleveringen, Click & Collect Cubee, …). 

Sterke groei, vandaag en morgen
De forse groei van de franchisenetwerk van Carrefour Express is grotendeels gelinkt aan de veranderingen van de consumptiegewoontes, de hernieuwde populariteit van franchisewinkels en de manier waarop Carrefour Express de voorbije jaren op deze maatschappelijke evolutie heeft ingespeeld. Met 300 verkooppunten is Express het franchisenetwerk met het grootste aantal verkooppunten in België.

In 2006, bijna tien jaar na de eerste Express, telde het winkelpark ruim 100 franchisewinkels en slechts vier jaar later al 200. Het tempo is inderdaad verhoogd met een 25-tal nieuwe winkelopeningen per jaar. Met de opening van de Express Froissart werd de kaap van de 300 winkels gehaald, de doestelling die Carrefour zich voorgenomen had. Maar gezien de groeiende vraag van de klanten voor franchisewinkels is Carrefour vastbesloten om de uitbreiding van haar Express-franchisenetwerk verder te zetten met een 20-tal extra winkels per jaar.  

De flexibele oppervlakte van Express, ‘instant food solutions’ en vele nieuwe diensten maken dat deze formule bijzonder geschikt is om de klanten van dienst te zijn in stedelijke centra. Maar niet alleen daar. Express heeft ook sterke troeven in woonwijken en op locaties waar veel passage is.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Carrefour Express, klik hier.