Carrefour België krijgt Top Employer 2015 certifiëring

Geplaatst door: Franchising Belgium

Carrefour is opnieuw gecertificeerd als Top Employers België-Belgique, excellente werkomgeving bij Carrefour België voor een 3de. Volgens onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door het CRF Institute, biedt Carrefour zijn medewerkers uitstekende arbeidsvoorwaarden. De retailer stijgt bovendien naar een 24ste.
Om dit keurmerk te bekomen, moet het bedrijf een Human Resources-beleid voerendat het verschil maakt op het vlak van: 
• Primaire arbeidsvoorwaarden, 
• Voordelen in natura en secondaire arbeidsvoorwaarden 
• Training en ontwikkeling
• Carrièremogelijkheden
• Bedrijfscultuur 
In de audit die dit jaar over Carrefour België is gemaakt, valt de recente culturele transformatie van de onderneming als sterk punt op. 
Het Corporate Research Foundation (CRF) Institute identificeert aan de hand van een rigoureuze methodologie de koplopers op het gebied van HR, leiderschap en strategie. 
In 1991 is het CRF Institute opgericht als een gezamenlijk initiatief van academici, journalisten, brancheverenigingen, onderzoekers en internationale uitgevers. Het wil een onafhankelijke beoordeling en erkenning van het HR beleid aanbieden. Vandaag is het CRF actief in dertien landen en vier continenten. 
Methodologie
In eerste instantie heeft Carrefour een presentatie ingediend over het bedrijf en werd de retailer onderworpen aan een uitgebreide screening aan de hand van een vragenlijst over alle aspecten van zijn personeelsbeleid (arbeidsvoorwaarden, trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden, carrièremogelijkheden en maal op rij beloond plaats in de ranking.
cultuurmanagement). Vervolgens werd er een audit georganiseerd. 
De onderneming ontvangt een aantal punten per antwoord en het totaal aantal punten in elke categorie bepaalt het uiteindelijke resultaat. Het gaat dus om een objectieve en rigoureuze procedure. 
Een interne en externe communicatiecampagne zal dit keurmerk in de kijker zetten, voor de medewerkers van Carrefour, maar ook voor de klanten. 
De certificering is een jaar geldig en gedurende dit jaar zal Carrefour het keurmerk van Top Employer 2015 met trots opnemen in zijn interne en externe communicatie.