Bregal Freshstream wordt de nieuwe eigenaar van de franchise keten Lunch Garden

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op donderdag, 10?12?2015 – Tijdens een buitengewone ondernemingsraad bij Lunch Garden-  werd bekend gemaakt dat Bregal Freshstream de nieuwe eigenaar wordt van het franchisenetwerk. De nieuwe eigenaar, een investeringsfonds gebaseerd in Londen, wil de vorige eigenaars bedanken voor de inspanningen die de afgelopen jaren werden geleverd en drukt haar ambitie uit om het franchisenetwerk Lunch Garden verder te laten groeien. 

 
Na een periode van ruim 5 jaar verandert de Belgische Franchiseketen Lunch Garden  van eigenaar. Vandaag werd tijdens een buitengewone ondernemingsraad aangekondigd dat Bregal Freshstream met de huidige eigenaars (H2 Equity Partners, Kebek Private Equity en Solferino Holding NV) overeengekomen is om de nieuwe eigenaar te worden van het bedrijf. Bregal Freshstream is een investeringsfonds gebaseerd in Londen. 
 
Onder impuls van H2 hebben de vorige eigenaars de afgelopen 5 jaar fors geïnvesteerd  in de modernisering van het franchisenetwerk Lunch Garden. Zo werd meer dan 50€ miljoen geïnvesteerd in de modernisering van de bestaande restaurants en in de opening van een aantal nieuwe zetels. Daarnaast werd een samenwerking aangegaan met Total voor de uitbating van wegrestaurants, werd fors ingezet op marketing en werd een nieuwe cao onderhandeld. Deze veranderingen hebben het bedrijf klaargemaakt voor de toekomst. 
 
Bregal Freshstream wil de vorige eigenaars bedanken voor deze belangrijke  inspanningen. Op deze sterke, nieuwe fundamenten willen de nieuwe eigenaars het franchisenetwerk Lunch Garden verder laten groeien. Om deze ambitie waar te maken zal met het management, dat voltallig op post blijft, een ontwikkelingsstrategie worden uitgewerkt. Voor het huidig personeel verandert er niets. 
 
Het franchisenetwerk Lunch Garden heeft momenteel 72 restaurants in België  waarvan er 25 worden uitgebaat door franchisenemers.