Breda aast op AH/Delhaize hoofdkantoor ?

Geplaatst door: Franchising Belgium

Breda gaat alles in het werk stellen om het nieuw te vormen Benelux-hoofdkantoor van Ahold en Delhaize te huisvesten.

Dat liet de Bredase wethouder Bob Bergkamp donderdag aan de gemeenteraad weten. Hij krijgt daarbij de steun van Rewin, de regionale ontwikkelingsmaatschappij West-Brabant. Dat melden diverse Brabantse media. Breda is niet de enige Brabantse plaats die aast op het nieuwe hoofdkantoor van AH/Delhaize. Wethouder Ton Linssen van Bergen schoof Bergen op Zoom naar voren als ideale vestigingsplaats tussen de hoofdkantoren van de beide ketens in Zaandam en Brussel.

Actieteam

Breda heeft al een actieteam gevormd, liet Bergkamp de gemeenteraad weten. Breda maakt volgens hem een zogenaamd bidbook dat binnenkort naar Ahold/Delhaize gaat. ‘Uiteraard is er direct een actieteam gevormd binnen de gemeente en hebben we contact gezocht met de provincie om te kijken of we samen kunnen optrekken.’

Goede verbinding

Volgens Rewin is Breda een logische keuze. Maurice Vermeuelen, senior-adviseur van Rewin , zegt dat eerder al andere bedrijven met Nederlands/Belgische vestigingen voor Breda kozen. ‘Texaco, Scania, Toshiba en General Motors kozen eerder al voor Breda.’ Volgens hem is Breda een ‘logische hub’ tussen Antwerpen, Brussel, Rotterdam en Amsterdam. ‘Je bent binnen een uur op Schiphol met de trein en volgend jaar ook snel in Brussel met de shuttle.

Bron : Distrifood